Gemeente Helden

Subsidie voor jeugdparticipatie in sportverenigingen!

Veel sportverenigingen hebben er moeite mee om jeugdleden te werven of te behouden. In de recent vastgestelde sportnota Sport beweegt Helden erkent de gemeente Helden dit probleem. Zo is er per 1 januari 2006 een gemeentelijke bijdrage mogelijk voor nieuwe projecten die de jeugdparticipatie binnen een sportvereniging vergroten. Heeft u hierover vragen of wenst u meer inlichtingen; neem dan contact op met Jos v.d. Munckhof, beleidsmedewerker sport, doorkiesnummer (077) 306 66 27.

Ook de provincie Limburg herkent de geschetste problematiek en ziet het oprichten van een jeugdcommissie als een goed initiatief, dat kan bijdragen aan het behoud van jeugdleden binnen een sportvereniging. Deze jeugdcommissie dient in de ogen van de provincie te bestaan uit een aantal jeugdleden die onder (bege)leiding van een volwassene activiteiten organiseert voor andere jeugdleden binnen de sportvereniging.

Sportverenigingen die een dergelijke jeugdcommissie gaan oprichten kunnen in aanmerking komen voor een startsubsidie van 100,- , een kledingpakket en gratis ondersteuning van de jeugdsportconsulent van het Huis voor de Sport Limburg. Als het team is opgestart, is deze jeugdconsulent op de achtergrond bereikbaar voor eventuele vragen.

Mocht deze informatie voor sportverenigingen aanleiding geven tot vragen of tot het aanvragen van een dergelijke startsubsidie, dan kan men hiervoor terecht op de website www.huisvoordesport.org of kunt u contact opnemen met jeugdconsulent Roel Beckers van het Huis voor de Sport, telefoon (046) 477 05 97.

4-10-2005 18:20