Ingezonden persbericht


A1 Grand Prix (TM) Estoril preview

Katwijk, 17 oktober 2005

Het circuit van Estoril in Portugal zal gastheer zijn voor de derde A1 Grand Prix (TM). Tijdens dit evenement hebben de teams ook voor het eerst de mogelijkheid om hun tweede auto te testen en de shakedown te doen, in twee sessies van 40 minuten. Voor A1 Team Nederland(TM) zal Jeroen Bleekemolen de tweede auto besturen op Estoril.

Bleekemolen, die al eerder getest heeft met de A1 Grand Prix (TM) auto tijdens de twee officiële tests op Silverstone en Paul Ricard, kijkt uit naar de race op Estoril.

Jeroen Bleekemolen; "Ik kijk er heel erg naar uit. Ik weet niet precies waar ik zal staan ten opzichte van de concurrentie. De andere rijders hebben natuurlijk veel ervaring in de auto en ik nog niet. Ik leer normaal snel en tijdens de vorige testdagen toen ik gereden heb ging het heel goed. Bovendien hoop ik de auto al een goede basis set-up te kunnen geven voor de rest van het weekend. Het is in ieder geval goed dat ik nu met 24 andere landen tegelijk kan rijden, met gelijke kansen. Ik ken het circuit van Estoril goed, want ik heb er vorig jaar nog gereden met de DTM. Toen ging het erg goed. Ik vind het een ontzettend leuke baan, met hoogteverschil en snelle en langzame bochten. Het rijden met de A1GP auto is me ontzettend goed bevallen. Ik had erg lang niet meer gereden met een Formule auto, maar het blijven toch de leukste auto's om mee te rijden. Bovendien had ik nog nooit in zo'n snelle Formule auto gereden. De A1GP auto is erg leuk om mee te rijden, omdat je best wel dwars kunt gaan zonder dat je er meteen veel tijd mee verliest. Dat maakt het extra spectaculair. Het is een hele andere auto dan bijvoorbeeld een DTM auto waar ik veel mee gereden heb. Ik ben ontzettend onder de indruk van de klasse. Werkelijk alles is goed geregeld. De races zijn heel mooi om naar te kijken. Ook het landen gevoel is nadrukkelijk aanwezig. Dat is erg mooi om te zien, zeker voor ons met zo veel Nederlandse fans. Ook het aantal kijkers op tv is perfect. Ik denk dat deze klasse een hele grote toekomst heeft".

Op Estoril zal A1 Team Nederland(TM) weer keihard werken om de progressie sinds de start van de A1 Grand Prix (TM) serie voort te zetten. Natuurlijk mikt het team op betere resultaten in beide races, na de twee opeenvolgende uitvalbeurten in de Sprint races op Brands Hatch en de EuroSpeedway.

Het circuit van Estoril ligt ten noorden van de Portugese hoofdstad Lissabon in de delta van de Taag. De baan ligt in de heuvels achter het vroegere jetset plaatsje Estoril, waar nog hotels staan met dezelfde grandeur als die aan de Franse Riviera. Verder is er een enorm casino te vinden en vlakbij ligt het kleine vissersplaatsje Cascais. Tussen 1984 en 1996 was het circuit een vaste waarde op de F1 kalender. Na renovaties aan de baan kreeg het circuit in februari 2000 weer een F1 testlicentie. Met een lay out die vergelijkbaar is met het Circuit de Catalunya in Barcelona is de baan erg zwaar voor de banden en met lange doordraaiende bochten kan het ook voor de coureurs zwaar zijn. De lengte van het circuit is 4182 meter.

Voor A1 Team Nederland(TM) coureur Jos Verstappen is het circuit meer dan zomaar een baan. Aan het eind van 1993 had Verstappen er zijn eerste Formule 1 test met Footwork, waarna hij enkele maanden later voor Benetton zijn F1 debuut maakte.

Voor meer informatie en / of rechtenvrije foto's, email naar info@A1teamned.com