Gemeente Assen



Kruispunt open met primeur voor Assen

Het kruispunt Groningerstraat-Thorbeckelaan is met ingang van maandag 17 oktober weer open. Dat levert tevens een primeur op voor Assen: de nieuwe verkeerslichten geven fietsers uit alle richtingen tegelijkertijd 'groen'.

De Fokkerstraat en de Groningerstraat zijn op 17 oktober weer open voor alle verkeer en de Thorbeckelaan is weer in gebruik tussen de Groninger-straat en de Groen van Prinstererlaan.

Het kruispunt Groningerstraat - Thorbeckelaan is maanden gestremd geweest door de werkzaamheden aan het riool en de weg. Door tegenslagen tijdens de werkzaamheden hebben aanwonenden en het verkeer langer overlast gehad dan was voorzien.

Voor fietsers is de kruising Groningerstraat-Thorbeckelaan een van de drukste kruispunten in Assen. Fietsers van en naar het centrum en fietsers van en naar het Nassaucollege maken gebruik van de kruising. Bij de reconstructie van het kruispunt is daarom veel aandacht besteed aan de doorstroming van het fietsverkeer. Omdat fietsers nu tegelijk mogen oversteken, hoeven zij minder lang te wachten bij het kruispunt.