Ingezonden persbericht

Experian neemt detailhandels-onderzoeksbureau Prediction Analytics over

Den Haag, 17 oktober 2005 - Consumenteninformatiebureau Experian heeft detailhandels-onderzoeksbureau Prediction Analytics overgenomen. Het bedrijf doet wereldwijd onderzoek naar verkoopverwachtingen en vestigingsanalyses in de detailhandel. Ook onderzoekt het geschiktheid van locaties voor de vestiging van detailhandel en restaurants.

Samen met Prediction Analytics wil Experian detailhandelaren, investeerders in vastgoed en projectontwikkelaars helpen de kansen van specifieke locaties te berekenen en 'gaten in de markt' opsporen.

Sinds de de oprichting in 1977, heeft Prediction Analytics detailhandelaren over de hele wereld geadviseerd en meer dan 100.000 locaties met haar Retail Performance Modelling (RPM) solution onderzocht. De overname is een uitbreiding van de bestaande detailhandelscapaciteiten van Experian in de V.S., China, Europa en Oost Azië.

Over Experian
Experian is de wereldwijde marktleider in het verstrekken aan organisaties en consumenten van information solutions op het gebied van toegevoegde waarde. Het heeft een ongeëvenaard begrip van individuen, markten en economieën over de hele wereld. Experian levert informatie, analyses, besluitvormingsuitwerkingen en processing services. Het ondersteunt organisaties bij het begrijpen van hun markten en klanten en helpt hen winstgevende klantenrelaties te vinden, ontwikkelen en beheren om hun bedrijven nog winstgevender te maken.

Experian stimuleert betere financiële gezondheid onder consumenten door hen in staat te stellen hun persoonlijke informatie te begrijpen, beheren en beschermen en door hen te assisteren bij het in de hand housen van de financiële aspecten van belangrijke zaken in hun leven. Experian werkt met meer dan 50.000 cliënten over verschillende takken van industrie, daarbij begrepen financiële dienstverlening, telecommunicatie, gezondheidszorg, verzekeringen, detailhandel en catalogi, gemotoriseerde voertuigen, productie, vrije tijd, nutsbedrijven, e-commerce, vastgoed en overheid.

Experian is één van de werkmaatschappijen van GUS plc met hoofdkantoren in Nottingham, UK, en Costa Mesa, Californië. Er werken 12.000 mensen in 28 landen die cliënten in meer dan 60 landen ondersteunen. De jaarlijkse verkopen bedragen rond de £1.4 miljard. Meer informatie vindt u op de website www.experian.com.