Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe Stock Photos breidt portfolio uit met vier nieuwe collecties

Nieuw beeldmateriaal is direct aan te kopen in Adobe Creative Suite 2 en de CS2-versies van Adobe producten

Amsterdam, 17 oktober 2005 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) brengt vier nieuwe rechtenvrije beeldcollecties uit in Adobe® Stock Photos. Hiermee komt het totaal aantal beschikbare beelden op meer dan 450.000. Adobe Stock Photos is toegankelijk via Adobe Bridge in Adobe Creative Suite 2 en de CS2-versies van Adobe producten. Met Adobe Bridge kan door meerdere documenten tegelijk gebladerd worden en zijn verschillende producten gemakkelijk te integreren. Met de uitbreiding hebben gebruikers toegang tot een bredere selectie van rechtenvrij beeldmateriaal waardoor het nog makkelijker wordt om geschikt beeldmateriaal te vinden en aan te schaffen zonder het programma te verlaten.

De nieuw collecties bestaan uit: IPN Relay®, Image Source Ltd., Brand X Pictures van Jupiterimages® en Masterfile Corporation. Deze bedrijven bieden een verscheidenheid aan uniek en modern beeldmateriaal van hoge kwaliteit. Dat brengt het totaal op 14 collecties wat Adobe Stock Photos een uitgebreide bron maakt voor de creatieve professional. Andere, reeds beschikbare collecties zijn: Photodisc® van Getty Images, Comstock® van Jupiterimages®, Digital Vision® van Getty Images, imageshop® royalty-free van zefaimages® en amana®.

Via een aantal partners van Adobe zoals Image Source, IPN Relay, Getty Images en Masterfile Corporations kunnen professionele fotografen en bureaus eigen foto's aanbieden om opgenomen te worden in Adobe Stock Photos. Dit geeft ze de mogelijkheid om hun foto's en de licenties via een andere kanaal te distribueren. Een volledige lijst van de aanbieders en informatie over het aanbieden van foto's is te vinden op: www.adobe.nl/adobestockphotos.

"Adobe Stock Photos blijft zijn distributiemodel ontwikkelen om de toevoeging van rechtenvrij beeldmateriaal van professionele fotografen en kleine bureaus mogelijk te maken", vertelt James Alexander, director of Adobe Stock Photos by Adobe. "We willen graag deze kleine bureaus en onafhankelijke professionele fotografen helpen om hun rechtenvrije foto's een groot publiek te geven. Door het grote bereik van Adobe Creative Suite 2 software worden ze direct in contact gebracht met de kopers van beeldmateriaal."

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Stock Photos is als speciale service toegevoegd aan de volgende producten: Adobe Creative Suite 2 (de Standaard en Premium versie), Adobe® Photoshop® CS2, Adobe InDesign® CS2, Adobe Illustrator® CS2 en Adobe GoLive® CS2. Adobe Stock Photos is beschikbaar in 27 landen en vier valuta. Als je een beeld koopt van Adobe Stock Photos en je hetzelfde beeld ergens anders goedkoper ziet, staat Adobe Stock Photos' ruilovereenkomst het toe om het beeld binnen 30 dagen na aanschaf in te leveren voor een volledige teruggave van het aankoopbedrag. Meer informatie is te vinden op: www.adobe.nl/adobestockphotos.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/oct2005/Photo_Stock_NL1.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe is 's werelds grootse leverancier van softwareoplossingen voor het creëren, beheren en distribueren van hoogwaardige, betrouwbare digitale content. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2005 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, GoLive, Illustrator, InDesign and Photoshop, are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com