Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 oktober 2005

Aanrijding, onder invloed

Man rijdt tegen geparkeerde auto en is onder invloed

Hengelo

Een 23 jr. automobilist uit Hengelo verloor zondagavond 16 oktober om ongeveer 19.20 uur de macht over het stuur van zijn auto. Hij reed op dat moment in een bocht van de Wilderinksstraat in Hengelo en raakte daarbij een geparkeerde vrachtauto van een 38 jr. buurtbewoner. Alcoholgebruik bleek en de 23 jr. werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.35 promille uitwees. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto van de 23 jr. is afgesleept. (05-131415)

Brandstichting

Vijf kinderen stichten brand in aan en afvoer van airco

Hengelo

Werd zondagmiddag 16 oktober om ongeveer 16.55 uur brand gemeld bij een kantoorgebouw aan de Paul Krugerstraat in Hengelo. Bleek dat er brand was gesticht in de aan en afvoer van een airco van het betreffende kantoorgebouw. Getuigen gaven al twee daders van de brandstichting aan de politiemensen over en even later werden nog drie andere dadertjes overgedragen. In overleg met de ouders werden de vijf, drie meisjes van 10, 10 en 12 jr. en twee jongens van 11 en 12 jr. en allemaal afkomstig uit Hengelo, meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de vijf naast het betreffende gebouw een hut hadden en dat in de aan cq afvoer plastic was gestopt, Dit was met behulp van een aansteker, die de 12 jr. bij zich had, in brand was gestoken. Een en ander liep uit de hand en het brandalarm van het gebouw ging af toen de brand zich in het pand uitbreidde. De gehele benedenverdieping heeft brand en rookschade opgelopen. De brandweer heeft e.e.a. geblust. Na het afleggen van de nodige verklaringen zijn de vijf kinderen weer aan hun ouders overgedragen. Met de officier van justitie jeugdzaken zal worden overlegd wat er met hen moet gebeuren. (05-131393)

Motorrijder aangereden

Automobiliste ziet motorrijder over het hoofd

Holten

Een 38 jr. automobiliste uit Holten reed vanuit de richting Holten over de Markeloseweg in haar woonplaats. Zij wilde de A1 opdraaien maar zag daarbij een 43 jr. motorrijder uit Nijverdal, die uit de tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de 43 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij op de afdeling intensive care werd opgenomen. (05-131335)

Aanrijding letsel

Kop staart aanrijding, automobilist raakt drie bomen

Enter

Een 24 jr. automobilist uit Enter reed zondagavond omstreeks 22.55 uur over de Witmoesdijk in zijn woonplaats. Hem kwam een 27 jr. automobilist, ook uit Enter, achterop. Op de kruising met de Achteresweg remde de 24 jr. voor de verkeersdrempel, hierbij werd hij geraakt door de achter hem rijdende 27 jr. Deze laatste kwam in de berm, raakte een boom en schoot door naar de ander kant van de weg en raakte daar ook twee bomen en bleef staan in het naastgelegen weiland. De 27 jr. is uit zijn auto gehaald en door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (05-131477)

Tien auto's opengebroken

In dezelfde nacht, in dezelfde buurt, 10 auto's gekraakt

Vriezenveen

Zondagmorgen 16 oktober werd ontdekt dat in Vriezenveen een tiental auto's in de nacht van zaterdag op zondag waren opengebroken. De auto's hadden allemaal geparkeerd gestaan in dezelfde buurt, aan de Schippersstraat, Oude Hoevenweg en Turfschuit. In alle gevallen was de autoradio de buit en werd een portierslot vernield. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die in de nacht van zaterdag op zondag jl. iets bijzonders aldaar is opgevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Vriezenveen van de politie Twente onder nr. 0900-8844. (05-131313)

Aanhoudingen na diefstal fietsen

Twee mannen aangehouden die twee fietsen uit schuur bij woning stelen

Nijverdal

Maandagmorgen 17 oktober om ongeveer 02.15 uur werd gemeld dat een bewoner van een woning aan de Grotestraat in Nijverdal twee inbrekers had overlopen. Uit de schuur van de woning waren twee crossfietsen weggenomen door de twee waarop ze waren weggefietst in de richting van de Groen van Prinsterenstraat. Signalementen van de twee werden doorgegeven en naar aanleiding van deze signalementen werden de twee gesignaleerd op de Hendrik Wormserstraat in Nijverdal waar ze zich trachtten te verbergen voor de politie. Ook de beide fietsen werden in de buurt aangetroffen. De twee, Nijverdallers van beide 31 jr., zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau in Almelo waar ze zijn opgesloten. (05-131491)

Aanrijding met sloopauto

Jongens crossen met sloopauto, bijrijder gewond naar ziekenhuis

Haaksbergen

Zondagmiddag 16 oktober omstreeks 13.20 uur werd een aanrijding gemeld op de Munsterdijk / Bosmatenweg in Haaksbergen. Bleek dat twee jongens met een sloopauto aan het crossen waren geweest. In eerste instantie in een weiland en later ook op de openbare weg. Dit laatste liep niet goed af, de auto raakte in een slip en belandde tegen een boom. In de auto zaten als bestuurder een 16 jr. Haaksbergenaar en een 19 jr. plaatsgenoot als bijrijder. Dze laatste werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede waar hij werd opgenomen.Tegen de 16 jr. worden de nodige processen-verbaal opgemaakt, rijden zonder rijbewijs, auto niet verzekerd en gekeurd en het veroorzaken van de aanrijding. (05-131336)

Fietser onder invloed tegen auto

Fietser rijdt onder invloed van alcohol tegen geparkeerde auto en moet naar ziekenhuis

Enschede

Doordat hij vermoedelijk te veel aan bachus had gedronken, fietste een 44 jr. Enschedeër zondagavond 16 oktober om ongeveer 23.00 uur op de hoek Lombokstraat - Rietmolenstraat - Balistraat in Enschede, tegen een geparkeerde auto. Met onbekend letsel werd de 44 jr. overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. In verband met zijn alcoholgebruik is door een gemeentearts in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (05-131469)

Veel te snel, en onder invloed

Automobilist rijdt 177 waar 120 mag en ademanalyse wijst 1.45 promille uit

Enschede

Een 38 jr. automobilist uit Bathmen reed zondagavond 16 oktober over de A35 in Enschede. Geconstateerd werd dat hij dit deed met een snelheid van 177 km per uur in plaatst van de toegestane 120 km per uur. Bovendien bleek dat hij de nodige alcoholische versnaperingen tot zich had genomen en de ademanalyse aan het bureau wees 1.45 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (05-131406)

Aanhouding na onderzoek

Inbreker aangehouden na onderzoek inbraak in bedrijf

Enschede

Zondagmiddag 16 oktober zagen surveillerende politiemensen in het Wesselerbrinkpark in Enschede een 31 jr. Enschedeër lopen waarvan ze wisten dat deze kon worden aangehouden. De 31 jr. kon worden aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor een inbraak bij een bedrijf aan de Marsteden in Enschede die op 3 augustus jl. werd ontdekt. Onderzoek daarna had uitgewezen dat de 31 jr. mogelijk de dader is. Hij is aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (05-098928)

Inbrekers aangehouden

Twee mannen aangehouden bij poging inbraak

Enschede

Zondagavond 16 oktober om ongeveer 22.25 uur wordt gemeld dat op dat moment twee mannen bezig zijn in te breken in een gebouw op de hoek Maanstraat - Zonstraat in Enschede. Getuigen gaven signalementen van de twee door. Een van de twee zou op het dak zitten en de tweede stond op de uitkijk. Deze laatste werd op de bewuste hoek aangetroffen. De tweede persoon zat op het dak en kwam uit eigener beweging naar beneden toen een politieman met een hond zijn kant op kwam. Op het dak lagen reeds spullen klaar die meegenomen zouden worden, alsmede een grote betonschaar. De twee zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten. Beiden zijn in de loop van maandag de 17e oktober voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (05-131478)

Slachtoffer is verdachte ? of is verdachte slachtoffer ?

Twee personen met elkaar op de vuist, wie is slachtoffer en wie is verdachte ?

Enschede

Werd zondagavond 16 oktober om ongeveer 19.50 uur gebeld naar de politie met het verhaal dat bij een woning aan de Ypelobrink in Enschede een man was binnengekomen die even daarvoor was mishandeld. Bleek te gaan om een 22 jr. Enschedeër die vertelde dat hij op de kruising Burgemeester van Veenlaan - Vlierstraat in Enschede door de bestuurder van een witte bestelbus was mishandeld. Deze bestelbus zou hem hebben gehinderd op de uitrit Piksenbrink - Het Bijvank waarna de bus achter hem was aangereden en er een scheldkanonnade tussen de beide bestuurders was ontstaan op de kruising Bijvank - Wesselerbrinklaan. Een kruising verder, dus Burgemeester van Veenlaan - Vlierstraat was het tot een handgemeen gekomen, waarbij de bestuurder van de bus de 22 jr.,. met een ijzeren ketting zou hebben geslagen. Hij zou zelf daarbij terug hebben geslagen. Na de vechtpartij was hij naar vrienden aan de Ypelobrink gereden en is de politie gewaarschuwd. Een kenteken van de witte bus was ondertussen bekend en naar de bestuurder werd uitgekeken. Deze, een 41 jr. Enschedeër, verscheen om ongeveer 21.45 uur aan het politiebureau om aangifte te doen van mishandeling. Hij is direct daarop als verdachte aangehouden en ook dusdanig gehoord. Zijn aangifte is in dit verhoor verwerkt. De 41 jr. vertelde dat hij door de 22 jr. was lastig gevallen en achtervolgd in zijn auto en dat de 22 jr. op de kruising Burgemeester van Veenlaan - Vlierstraat was uitgestapt en was begonnen met vechten, waarbij de 41 jr. zich uit zelfverdediging heeft verweerd. Hij ontkende met een ketting te hebben geslagen en was al liggend op de grond diverse keren door de 22 jr. geschopt en geslagen. Toen er andere weggebruikers waren gestopt, was de 22 jr. weggereden. Dus, net andersom als de 22 jr. in eerste instantie had verklaard. De 41jr. werd na verhoor weer heengezonden. Maandagmorgen de 17e verscheen de 22 jr. aan het politiebureau om aangifte te doen. Ook hij werd als verdachte gehoord en zijn aangifte werd daarin verwerkt. De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de aanleiding dan wel de toedracht van deze vechtpartij zondag aan het begin van de avond heeft plaatsgevonden op de kruising burgemeester van Veenlaan - Vlierstraat in Enschede. Zij worden verzocht contact op te nemen met het afdelingsbureau Enschede-Zuid van de politie Twente en wel of via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-700. (05-131427)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --