Ingezonden persbericht


Adaptec introduceert nieuwe reeks interne Serial-Attached SCSI-storage-oplossingen

SAS-reeks omvat HBA's, RAID Controllers en geavanceerde databeveiligingssoftware en ondersteunt naadloze SAS-inzet

Londen - Verenigd Koninkrijk, 17 oktober 2005 - Adaptec (Nasdaq: ADPT), leverancier van storage-oplossingen, introduceert de breedste reeks interne Serial-Attached SCSI-producten (SAS) die momenteel op de markt te krijgen is. Deze nieuwe productlijn omvat een nieuwe Adaptec SAS Host Bus Adaptor (HBA), twee Adaptec SAS RAID Controllers (één voor PCI-X- en één voor PCIe-servers), een four-bay intern storage-apparaat en de Adaptec Advanced Data Protection Suite. Daarnaast lanceert Adaptec twee SAS-subsystemen. Met deze brede SAS-productlijn is Adaptec de eerste leverancier die systeembouwers en bedrijven in staat stellen om eenvoudig SAS-storage-oplossingen in te zetten die tegemoetkomen aan uiteenlopende prestatie-, capaciteits- en kosteneisen.

SAS is de SCSI-interface van de toekomst en levert sterke verbeteringen op het gebied van schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en kostenflexibiliteit via parallelle SCSI. De oplossingenreeks biedt een seriële architectuur voor datatransport. SAS vormt dé oplossing bij uitstek voor bedrijven met hoge eisen aan storage-capaciteit, veeleisende transactieapplicaties en intensieve dataomgevingen. Adaptec loopt al 20 jaar voorop in de markt voor parallelle SCSI en speelt een belangrijke rol in de overgang naar SAS. Het bedrijf heeft dit jaar al 44.000 SAS-apparaten verkocht via Original Equipment Manufacturer-klanten (OEM). Momenteel levert Adaptec de breedste reeks SAS-producten.

"Technologieveranderingen worden ingezet door bedrijven die producten met een goede naam ontwikkelen, de markt informeren en een hoge klantenservice bieden. Adaptec heeft een brede ervaring als pionier op het gebied van SCSI. De introductie van het nieuwe, op SAS gebaseerde productportfolio onderstreept dat Adaptec voorop blijft lopen in de markt", zegt Brian Babineau, analist bij de Enterprise Strategy Group. "Aangezien de komende maanden ook andere leveranciers SAS-producten zullen introduceren, verwacht ik dat Adaptec voorop zal lopen op het gebied van interoperabiliteit. Dat hebben ze tenslotte ook gedaan op de SCSI-markt."

"De markt beweegt zich duidelijk richting SAS. Adaptec realiseerde zich dat de introductie van enkele losse producten bedrijven niet ondersteunt om te profiteren van de voordelen van SAS", zegt Marc Lowe, Vice-President en algemeen directeur van de Adaptec Data Protection Solutions Group. "Door een end-to-end productreeks op de markt te brengen die uitgebreid is getest op het gebied van interoperabiliteit, profiteren OEM-leveranciers en value-added resellers van een snelle time-to-market. Tegelijkertijd kunnen eindgebruikers met Adaptec-producten SAS snel inzetten."

De Adaptec SAS-productreeks is een complete oplossing voor interne en externe storage. De SAS-producten werken in combinatie met de externe SAS storage-producten van Adaptec en producten van derde partijen (die zijn getest in het Adaptec SAS Compatibility Lab). Gebruikers kunnen hierdoor een complete, betrouwbare SAS-oplossing inzetten. Daarnaast biedt de Adaptec Storage Manager(tm)-software mogelijkheden voor eenvoudig centraal beheer, monitoring en configuratie van alle RAID-producten. De productlijn bestaat uit de volgende componenten.


- Adaptec Serial-Attached SCSI 48300 HBA: SAS-connectiviteit met een goede prijs/prestatieverhouding. Speciaal afgestemd op audio/video streaming- en I/O-intensieve toepassingen. De compacte Adaptec 48300 HBA omvat acht 3,0 GB/s SAS- of SATA-poorten, die zijn geconfigureerd als één x4 internet connector voor interne drives, en één x4 externe connector voor JBOD-uitbreiging. Het product wordt geleverd met HostRAID(tm)-databescherming van Adaptec en RAID-niveaus 0, 1 en 10. De verkoopadviesprijs start bij 360 euro.


- Adaptec 4800SAS en 4805SAS RAID Controllers: 8-poorts RAID Controllers met een hoog prestatieniveau voor SAS storage-omgevingen. Deze controllers zijn via een PCI-X- of PCI-E-slot eenvoudig toe te voegen aan een bestaande server. De 4800SAS en 4805SAS ondersteunen SAS en SATA drives en hebben twee interne x4-connectors en een externe x4-connector voor uitbreiding naar JBOD. Ze worden geleverd met 128MB EEC-beschermde DDR DRAM en standaard RAID-niveaus 0, 1, 5, 10 en 50. De Adapted RAID Code (ARC) zorgt voor betere databescherming en eenvoudiger onderhoud inclusief hot-swap, hot spares, Online RAID Migration, Online Capacity Expansion en Optimized Disk Utilization. Aanvullende mogelijkheden zijn via de Advanced Data Protection Suite- verbeteroptie beschikbaar. De Adaptec RAID Controllers zijn leverbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf 945 euro (4800SAS) en 995 euro (4805SAS).


- Adaptec 335SAS Storage Enclosure: de Adaptec 335SAS ondersteunt eenvoudige, risicoloze SAS-inzet in bestaande serveromgevingen. Het betreft hier een 3,5-inch interne omgeving die SAS en SATA drives omvat. Met SES2-beheer, actieve koeling, alarm met LED voor foutindicatie en slank CD-ROM biedt de Adaptec 335SAS maximale prestaties en betrouwbaarheid. Eén enkele Adaptec SAS- of SATA II RAID-kaart kan twee omgevingen ondersteunen. Verkoopadviesprijs vanaf 369 euro.


- Advanced Data Protection Suite: met deze softwareoptie bieden de Adaptec RAID Controllers het hoogst mogelijke niveau voor databescherming. Met Hot Space (RAID-5EE) kunnen gebruikers de hot spare-diskruimte voor betere prestaties over het apparaat distribueren. Dual Drive Failure Protection (RAID 6) biedt aanvullende fouttolerantie tegen dataverlies. Hierdoor is het mogelijk de gelijktijdige uitval van twee drives het hoofd te bieden. Striped Mirror (RAID-1E) levert RAID 1-bescherming voor meer dan twee drives. Snapshot Backup helpt gebruikers bij databeheer met point-in-time snapshots. Dit vereenvoudigt tape- of diskback-up. De snapshots worden zonder apparaten naar tape of disk gekopieerd, zonder dat apparaten off-line worden gezet. Copyback Hot Spare verbetert tracering en onderhoud op basis van de automatische configuratie van een disk cabinet naar de originele hot spare-locatie nadat een drive is vervangen. Gebruikers kunnen de Advanced Data Protection Suite activeren op basis van een licentie.

De Adaptec SAS-producten voor server-optimalisatie zijn vanaf november 2005 beschikbaar via resellers en de online winkel.

Adaptec ondersteunt het SAS Support Ecosystem
Om naadloze migratie naar SAS mogelijk te maken, heeft Adaptec diverse SAS-ondersteuningsprogramma's ontwikkeld. Deze omvatten SAS-basistrainingen, gecertificeerde technische trainingen, een online SAS-opleidingscentrum, een weblog voor storage-advies, gebundelde SAS-productevaluaties en starterkits voor resellers en eindgebruikers. Daarnaast biedt Adaptec het Trusted SAS Compatibility Lab voor interoperabiliteitstesten tussen producten van Adaptec en andere partijen. Daarnaast stelt het bedrijf gratis tools ter beschikking.

Ingezonden persbericht