Ingezonden persbericht


Adaptec versterkt externe storage-productlijn met nieuwe Serial-Attached SCSI-storage-subsystemen

SANbloc 5000f RAID-subsysteem en SANbloc S50 JBOD bieden Direct-Attached Storage en storage-netwerken voor naadloze migratie naar SAS

Londen - Verenigd Koninkrijk, 17 oktober 2005 - Adaptec (Nasdaq: ADPT), leverancier van storage-oplossingen, introduceert twee nieuwe Serial-Attached SCSI externe storage-subsystemen (SAS). Deze nieuwe subsystemen vergemakkelijken de overstap naar hoogwaardige en zeer schaalbare SAS-implementaties. Het SANbloc 5000f RAID-subsysteem en de SANBloc S50 JBOD zijn kosteneffectieve en krachtige oplossingen voor de opslag van transactie- en referentiedata. Maar ze zijn ook zeer geschikt voor applicaties met hoge eisen op het gebied van intensieve doorvoer. De subsystemen behoren tot de eerste in de markt die ook SAS-implementaties ondersteunen voor zowel Direct-Attached-omgevingen als storage-netwerken. Hierdoor is het mogelijk storage in IT-omgevingen af te stemmen op specifieke toepassingen.

SAS is de SCSI-interface van de toekomst en biedt aanzienlijke verbeteringen op het gebied van schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en kostenflexibiliteit via parallelle SCSI. De oplossingenreeks biedt een seriële architectuur voor datatransport. De nieuwe subsystemen zijn gebaseerd op het universele chassissysteemontwerp van Adaptec en ondersteunen SAS en SATA drives. Op die manier komen deze subsystemen tegemoet aan eisen op het vlak van prestaties tegen lage kosten. De systemen zijn uitgerust met foutentolerante, redundante technologieën, waaronder hot swappable power/cooling , controllermodules en harddrives en bieden zeer betrouwbare uitbreiding voor omgevingen met Direct-Attached storage en storage-netwerken tot 54 TB. Dit alles uiterst kosteneffectief.

"Het SANbloc 5000f RAID-subsysteem en de SANbloc S50 JBOD zijn waardevolle aanvullingen op onze externe storage-producten doordat ze klanten die de voordelen van SAS in hun bestaande infrastructuur willen benutten, een goede prijs/prestatieverhouding bieden", aldus Vic Jipson, Vice-President en algemeen directeur van de Adaptec Storage Solutions Group. "Adaptec wil zijn klanten voortdurend optimale betrouwbaarheid bieden. En dat doen we met uitwisselbare SAS-producten die we ondersteunen met een wereldwijd ondersteunings-, trainings- en onderwijsprogramma. Op die manier vergemakkelijken we de overgang naar SAS."

Adaptec SAS-subsystemen
Het SANbloc 5000f RAID-subsysteem is een Fibre Channel-to-SAS extern storage-systeem voor Direct-Attached storage en storage area networks. Het systeem is eenvoudig te integreren in een bestaand Fibre Channel-netwerk om zo te voorzien in de groeiende behoefte aan kosteneffectieve dataopslag. Verder biedt het systeem een hoogwaardige I/O-module in een 2U, 12-drive-systeem dat geschikt is voor SAS drives voor primaire storage, of voor SATA drives voor kosteneffectieve capaciteit. Een combinatie van beide vormen is ook mogelijk. Het SANbloc 5000f RAID-subsysteem biedt extra schaalbaarheid door uitbreiding met de SANbloc S50 JBOD. Maximaal acht systemen (108 hard drives) zijn toe te voegen tot een capaciteit van 54 TB (SATA) of 36,5 TB (SAS). Een grote variëteit van RAID-niveaus (0, 1, 10, 5, 50) biedt databeschermingsmogelijkheden met software voor eenvoudig beheer inclusief RAID Level Migration, Online Capacity Expansion, snapshot en Adaptec Storage Manager(tm). Deze ondersteunt standaarden zoals SMI-S en Microsoft VDS. De Adaptec SANbloc 5000f is voor eind 2005 leverbaar via resellers voor een verkoopadviesprijs van 5.995 euro (zonder drives).

De Adaptec SANbloc S50 JBOD is een hoogwaardige SAS-to-SAS JBOD voor Direct-Attached storage, host-based RAID of als uitbreiding op de SANbloc 5000f. Het systeem biedt een I/O-module in een 2U, 12-drive-systeem dat geschikt is voor SAS en SATA drives. De Adaptec S50 JBOD is vanaf eind november 2005 verkrijgbaar via resellers voor een verkoopadviesprijs van 2.995 euro (zonder drives).

Het Adaptec SANbloc 5000f subsystem en Adaptec SANbloc S50 JBOD vormen een aanvulling op de Adaptec interne SAS-storageproducten die ook vandaag zijn geïntroduceerd.

Adaptec ondersteunt het SAS Support Ecosystem
Om naadloze migratie naar SAS mogelijk te maken, heeft Adaptec diverse SAS-ondersteuningsprogramma's ontwikkeld. Deze omvatten SAS-basistrainingen, gecertificeerde technische trainingen, een online SAS-opleidingscentrum, een weblog voor storage-advies, gebundelde SAS-productevaluaties en starterkits voor resellers en eindgebruikers. Daarnaast biedt Adaptec het Trusted SAS Compatibility Lab voor interoperabiliteitstesten tussen producten van Adaptec en andere partijen. Ook stelt het bedrijf gratis tools ter beschikking.