PERSBERICHT

Bas Lammers 'Rookie of the Year' in NK Formule Renault

Afgelopen weekend werd de laatste manche om het Nederlands Formule Renault kampioenschap verreden tijdens de Finaleraces. Voor Bas Lammers en MP Motorsport een goede gelegenheid om nogmaals een visitekaartje af te geven op het Zandvoortse asfaltlint.

De kwalificatie voor de eerste wedstrijd wordt zaterdag onder zonnige weersomstandigheden verreden. Het veld zit onnoemelijk dicht bij elkaar, waarbij de gehele top zes binnen een halve seconde van de poletijd zit. MP Motorsport coureur Bas Lammers creëert een goede uitgangspositie voor de eerste race en zet een mooie vijfde tijd op de klokken.

Beide wedstrijden worden op zondag verreden. Bij de start van de eerste wedstrijd behoudt Renger van der Zande zijn plek en pakt de leiding. Achter hem heeft Bas een uitmuntende start een pakt resoluut de vierde positie. Meteen loopt hij in op Junior Strous en weet middels een prachtige inhaalactie de derde plek te bemachtigen. Op deze positie komt de rijder uit Heijningen ook over de streep en scoort hiermee wederom een verdiende podiumplek.

De tweede wedstrijd kent een spectaculairder verloop. Doordat de Deen Steffen Moller zijn auto laat afslaan wordt de start uitgesteld. De tweede startprocedure verloopt echter beter. Wederom pakt Van der Zande de leiding. Bas Lammers is goed op dreef en lijkt direct in te lopen op de koplopers. Totdat hij zijn auto langs de baan moet parkeren. "Dit is echt een teleurstelling. Opeens viel mijn auto compleet stil. Ik probeerde het een en ander nog te resetten, maar dat mocht niet baten. We moeten analyseren wat het probleem exact is. De autosport blijft echter een mechanische sport, dus je weet dat dit kan gebeuren." Er rest helaas niets anders dan een nulresultaat voor de sterk rijdende Bas Lammers.

Met zijn goede performance in zijn debuutseizoen in de Formule Renault is de 19-jarige coureur met afstand de beste debutant in Nederlands snelste autosportklasse. Een prestatie van formaat, waardoor de titel 'Rookie of the Year' dan ook meer dan verdiend is. Teammanager Dick van der Wilt ziet de toekomst dan ook positief tegemoet. "We hebben dit jaar veel geleerd en hebben mooie dingen op de baan laten zien. Hoogtepunt was natuurlijk de prachtige overwinning tijdens de Rizla Racing Day op Assen. Hierna hebben we ieder raceweekend een podiumfinish behaald. Met het oog op komend seizoen is dit een goed vooruitzicht."

Race 1 - Formule Renault 2.0,

Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 16 oktober 2005


1. Renger van der Zande, 12 ronden in 19:57.437


2. Carlo van Dam, op 3.651


3. Bas Lammers, op 6.250

Race 2 - Formule Renault 2.0,

Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 16 oktober 2005


1. Renger van der Zande, 11 ronden in 18:30.107


2. Carlo van Dam, op 4.420


3. Recardo Bruins, op 5.101

--. Bas Lammers, uitgevallen

Eindklassement na 12 races

1. Renger van der Zande, 203 pnt

2. Junior Strous, 152 pnt

3. Recardo Bruins, 133 pnt

4. Bas Lammers, 132 pnt


Noot voor de redactie,