Ingezonden persbericht


Persbericht

COSA BAM: een ijzersterke combinatie van Business Activity Monitoring en Business Intelligence

Vianen, 17 oktober 2005 - Dankzij de overname van SES-specialist Tilos begin dit jaar, heeft COSA zijn oplossing voor business activity monitoring, COSA BAM, kunnen combineren met de MIS++ business intelligence oplossing van Tilos. Deze combinatie zorgt voor een totaaloverzicht van alles wat er gebeurt binnen de organisatie en daarmee voor ultieme transparantie en controle.

Met business activity monitoring worden de lopende processen binnen de organisatie in de gaten gehouden, om in te kunnen grijpen als bepaalde kritieke waarden worden overschreden. De combinatie met business intelligence, waarbij gestreefd wordt naar een overall overzicht door gegevens uit verschillende systemen te combineren en te analyseren, zorgt ervoor dat in COSA BAM zowel historische als real time gegevens uit alle processen en systemen beschikbaar zijn. Deze gegevens kunnen op allerlei manieren worden geanalyseerd (OLAP) en grafisch worden weergegeven.

Concreet betekent de combinatie van business activity montoring en business intelligence dat een manager echt weet wat er in de organisatie speelt. Hij kan bovendien snel ingrijpen door met behulp van het BPM-systeem de procesgang aan te passen. Beslissingen omtrent de optimalisatie van de bedrijfsvoering worden gebaseerd op een volledig beeld van de actuele en historische prestaties van de organisatie als geheel.

Nieuwste generatie
COSA BAM voldoet aan de eisen en wensen van de nieuwste generatie BAM-tools. Zo is er een zogenaamde 'Rules Engine' geïntegreerd. Daarmee is het mogelijk om drempels, verwerkingstijden en overeenkomende patronen te monitoren. Daarnaast kan de aanwezigheid van bepaalde objecten of transacties worden gecontroleerd. Data-analysetools maken het bovendien mogelijk om tot in detail in te zoomen op specifieke activiteiten, zodat er gegronde beslissingen over de optimalisatie van een bedrijfsproces kunnen worden genomen. Gelijktijdige analyse van historische data biedt bovendien inzicht in trends over een langere periode.

COSA MIS++, is ontworpen om te worden gecombineerd met veel gebruikte business intelligence tools, als Oracle, Cognos, Microsoft SQL Reporting Server en ProClarity. COSA MIS++ beschikt echter over voldoende functionaliteit op het gebied van data warehousing en analytische rapportage om de behoefte aan managementinformatie binnen de gemiddelde organisatie af te dekken. De COSA BPM suite bevat bovendien COSA Simulator, waarmee de gevolgen van wijzigingen in de werkprocessen vóór de implementatie eerst nog kunnen worden doorgerekend en gevisualiseerd.

Sybrand Jongejans, Commercieel Directeur van COSA: "Business activity monitoring is een belangrijke voorwaarde voor het effectief implementeren van continue bedrijfsprocesverbetering. De combinatie met COSA MIS++ business intelligence is uniek en ijzersterk. Niet alleen zorgt COSA voor een actueel totaaloverzicht van de activiteiten en processen binnen de organisatie, ook is het mogelijk om real-time aanpassingen te doen in de workflow of processen. Er kan bijvoorbeeld een 'alert' worden ingesteld als de werkdruk van een medewerker boven een bepaalde waarde stijgt. Het systeem zorgt er dan voor dat bepaalde activiteiten meteen kunnen worden doorgeschoven naar een medewerker met een lagere werkdruk."

Over COSA
Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij zijn gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen vele organisaties. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim), Nederland (Vianen), Groot-Brittannië (Londen) en Zuid Afrika (Johannesburg). Meer informatie: www.cosa.nl.

Contact:
COSA BV
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: info@cosa.nl
Website: www.cosa.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0705)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com