Ingezonden persbericht


Persbericht

Overname Legadero vormt belangrijke mijlpaal in Borland's Software Delivery Optimization-visie

~ Borland breidt ALM-productsuite uit met nieuwe IT-management- en governance technologie voor softwareontwikkeling en biedt daarmee meer zichtbaarheid in en controle over software-investeringen ~

Amstelveen, 17 oktober 2005 - Borland Software Corporation (NASDAQ NM: BORL), vooraanstaand leverancier van platformonafhankelijke oplossingen voor Software Delivery Optimization(TM), maakt de overname van Legadero Sofware, Inc. bekend. Legadero is een aanbieder van IT-management- en governance-oplossingen voor softwareontwikkeling en -levering. Legadero's marktexpertise en geavanceerde technologie vormen een aanvulling op Borland's bestaande Application Lifecycle Management (ALM)-producten en diensten, waardoor klanten nieuwe mogelijkheden krijgen voor demand management, project portfolio management (PPM), resource management en process en asset management.

"Borland is een gewaardeerd partner geworden voor IT-organisaties die het maximale uit hun software-investeringen willen halen", zegt Scott Arnold, interim CEO bij Borland. "De acquisitie van Legadero is een logische uitbreiding van ons leiderschap op dit gebied, en een belangrijke mijlpaal in onze visie om software beter voorspelbaar en beheerbaar te maken."

Software is niet meer alleen een mechanisme voor operationele efficiëntie. Het wordt steeds meer gezien als een middel om concurrentievoordeel te behalen en als instrument om de informatie en middelen te verkrijgen voor de creatie van nieuwe producten en bedrijfsmodellen en om te kunnen concurreren in de markt. Met Borland's Software Delivery Optimization-visie kunnen bedrijven de bedrijfswaarde van hun software optimaliseren. Borland helpt organisaties bij het beantwoorden van de vragen 'Gebruik je de juiste software?', 'Gebruik je de software juist?' en 'Hoe weet je dat?'.

Legadero's oplossing voor IT-management en governance - die de naam Borland Tempo(TM) krijgt - geeft IT-organisaties de tools en de informatie om deze drie cruciale vragen te beantwoorden. Met de mogelijkheden voor demand management en portfolio management kunnen organisaties hun IT-activiteiten beter managen, van wijzigingsverzoeken tot voorstellen voor grote investeringen, en worden IT en business het sneller eens over de te maken investeringen.

Legadero's mogelijkheden voor procesmanagement en resource management bieden een eenvoudige manier om ontwikkeling te stroomlijnen, beleid te versterken en de juiste middelen voor een taak te kiezen en in te zetten. Tot slot biedt Legadero's complete set van op maat te maken dashboards alle belanghebbenden in de software delivery lifecycle - van executive management tot ontwikkelaars en projectmanagers - toegang tot de juiste informatie op de juiste tijd, om daarmee de juiste beslissingen te maken.

Borland selecteerde Legadero om een belangrijk element in zijn SDO-visie in te vullen, gebaseerd op een aantal redenen, waaronder de synergie met Borland's eigen innovatieprincipes. Omdat IT en software alleen maar gecompliceerder worden, streeft Borland ernaar zijn klanten oplossingen te bieden die niet alleen gebruiksvriendelijk zijn en compatibel met bestaande en heterogene IT-investeringen, maar die tevens de snelste time-to-value bieden tegen de laagste kosten.

"Legadero differentieert zichzelf van andere acquisitiekandidaten door zijn veelomvattende mogelijkheden, gebruiksgemak en eenvoudige implementatie", zegt Rick Jackson, chief marketing officer bij Borland. "Legardero's implementatie-trackrecord ligt veel lager dan het gemiddelde. Iedere klant tot nu toe was binnen enkele dagen 'up and running'. Een dergelijk snelle time-to-value kan een behoorlijk competitief voordeel opleveren voor organisaties die snel resultaten moeten kunnen tonen."

"Legadero is een goede match met Borland en haalt met de veelgevraagde automatiseringsmogelijkheden het beste uit Borland's procesadviescapaciteiten naar boven", zegt Bola Rotibi, senior analist, application lifecycle bij Ovum. "De acquisitie past goed bij Borland's visie en leidt tot een nog completere ALM-oplossing. Bedrijven moeten PPM en process management opnemen in hun algehele IT-budget, omdat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan productiviteitsverbetering, kostenefficiënte en het tijdig leveren van applicaties, en een must zijn voor het beheren van meerderde applicaties in een IT-omgeving die steeds complexer wordt."

Specifieke gegevens over de totale waarde van de deal zijn niet vrijgegeven. Meer details over de integratie van Borland Tempo met Borland's rolgebaseerde ALM-platform, Borland Core SDP, zullen de komende maanden beschikbaar worden.

(632 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery

Borland, Software Delivery Optimization, Borland Tempo, Core SDP and all other Borland brand and product names are service marks, trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com