Gemeente Wormerland


Pasjes voor het openen van ondergrondse huisvuilcontainers op het IJsbaanterrein

17 oktober 2005
Pasjessysteem voor huisvuilcontainers op het IJsbaanterrein in Wormer ingevoerd.

Afgelopen week hebben alle huishoudens op het IJsbaanterrein een pasje gekregen om de voor hun bestemde afvalcontainer te openen. Dit is de eerste wijk in Wormer met dit systeem. Wanneer de woningen rond de Prins van Oranjestraat klaar zijn, zal dit pasjessysteem daar ook ingevoerd worden.

Op het IJsbaanterrein waren er problemen in en rondom de ondergrondse verzamelafvalcontainers. Bewoners gebruikten de verkeerde container of stopten er afval in dat er niet in hoorde. Ook was het mogelijk dat niet bewoners van het IJsbaanterrein er hun afval in deponeerden. Om de inzameling van huisvuil beter te laten verlopen, is besloten de afvalbakken 'op slot' te doen. De bewoners hebben nu een pasje waarmee zij de voor hun bestemde afvalbak kunnen openen. Zo worden de bakken alleen gebruikt door diegenen waarvoor ze zijn bedoeld. Aan de bewoners is nogmaals verteld dat zij grof huisafval of verhuisafval op werkdagen tussen 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur kunnen brengen naar de Gemeentewerf aan de Papiermakerstraat te Wormer. Wanneer het niet mogelijk is het grove vuil hier zelf naar toe te brengen kan het worden opgehaald, hiervoor belt men met de DSU 0900-23 523 52 voor het maken van een afspraak. Voor meer informatie is ook de Servicebalie van de gemeente bereikbaar 075- 642 90 25.

Wij gaan er vanuit dat de inzameling van huisvuil beter verloopt. Met de medewerking van de bewoners van het IJsbaanterrein moet dit lukken.