Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 17 oktober 2005

(
Alphen Uitnodiging uitreiking prijzen prijsvraag Landelijke Politiedag 2005

Op woensdagmiddag 19 november om 15.30 uur zal de heer Van de Akker de prijzen uitreiken van de prijsvraag Landelijke Politiedag 2005. De heer Van de Akker is plaatsvervangend districtschef van het politiedistrict Rijn- en Veenstreek. In totaal 6 prijswinnaars (in de leeftijd van 6 t/m 12) zullen hun prijs in ontvangst nemen.

De Landelijke Politiedag is op 8 oktober jl. gehouden op het Integrale Beroepsvaardigheids Training (IBT) centrum in Alphen aan den Rijn. Tijdens deze dag konden de allerkleinsten meedoen aan een prijsvraag. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op het districtsbureau aan de Oudshoornseweg 70 in Alphen aan den Rijn.

U bent van harte uitgenodigd om deze uitreiking bij te wonen. Mocht u dit van plan zijn, wil ik u verzoeken uw bezoek aan te melden bij Marco Leeuwerink, via 071-545 9800.

Katwijk Aanrijding tussen snorfiets en auto
De politie haastte zich op maandag 17 oktober, omstreeks 11.30 uur, naar de Zeester alwaar een aanrijding had plaatsgevonden tussen een snorfietser en een automobilist. Doordat de 73-jarige snorfietser uit Katwijk niet voldoende rechts had gehouden, was hij in aanrijding gekomen met een 46-jarige automobiliste uit Katwijk. De man viel en is met hoofdletsel overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis.

Noordwijkerhout Inbraken in bedrijven
De politie heeft aangiftes opgenomen en is een onderzoek gestart naar twee inbraken aan het Westeinde. In de nacht van zondag 16 op maandag 17 oktober is er in twee kantoren aan het Westeinde ingebroken. De inbrekers, hebben diverse goederen buit kunnen maken waaronder bankpassen en een navigatiesysteem. De technische recherche is ingeschakeld om eventueel achtergelaten sporen te kunnen herleiden naar de daders.


Noordwijk Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 16 oktober een snelheidscontrole op de N206 ter hoogte van de Beeklaan gehouden. Op dit gedeelte van de N206 mag maximaal 100 km/uur gereden worden. Met behulp van de lasergun werden vooral de hoge snelheidsovertredingen geconstateerd. 39 Personen reden te hard. Drie personen reden zelfs meer dan 50 km/uur te hard en konden hierop meteen hun rijbewijs bij het RVHT inleveren; een 35-jarige Amsterdammer reed 151 km/uur, een 39-jarige Katwijker 154 km/uur en een 31-jarige man uit Almere reed - op zijn motorfiets - maarliefst 173 km/uur.

Oegstgeest Poging inbraak in twee woningen
De politie is een onderzoek gestart naar twee pogingen van woninginbraken die vermoedelijk op zaterdag 16 oktober hebben plaatsgevonden. Daders hebben in twee woningen aan de Irislaan getracht in te breken. Men wilde zich via de voorzijde toegang verschaffen tot de woning. In beide gevallen is dit niet gelukt. Waarschijnlijk hebben de daders niet kunnen toeslaan door goed hang- en sluitwerk. De politie wil nogmaals benadrukken dat goed hang- en sluitwerk noodzakelijk is om inbrekers buiten te houden.

Benthuizen Twee auto's gestolen
De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak die plaatsvond in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 oktober. Bij een bedrijf aan de Verbreepark zijn twee auto's weggenomen. Inbrekers hebben het hek waarachter de auto's geparkeerd stonden kapotgemaakt waardoor de auto's weggereden konden worden. Vermoedelijk hebben zij de auto's opengebroken, aangezien er geen sleutels weggenomen waren. De technische recherche is ingeschakeld om sporen te herleiden.

Ter Aar Inbraak en poging inbraak
In twee woningen aan de Pieter van Schravendijkstraat is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 oktober ingebroken. De politie heeft de twee inbraken in onderzoek. In een van de woningen is gepoogd in te breken, maar is dit niet gelukt. In de tweede woning is men binnengekomen, maar heeft men geen buit gemaakt. De technische recherche is ingeschakeld om eventuele achtergelaten sporen te herleiden naar de dader.

Moordrecht Aanhoudingen na vernielen spiegel politieauto
De politie heeft vorige week vier jongens uit Moordrecht van 19 (2) en 21 (2) jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een spiegel van een politieauto en het beletten van een aanhouding. Tijdens een surveillance in de avond van zaterdag 8 oktober wilde een agent een groep jongeren aanspreken op hun gedrag in het industriegebied Ambacht. De groep dronk bier en gooide de bierflessen op de grond. Nog voordat de agent kon uitstappen werd hem de weg versperd door één van de jongens. De dronken jongen gedroeg zich vervelend tegenover de agent en uitte beledigende en scheldwoorden. Toen de agent tot aanhouding wilde overgaan bemoeide de groep zich hiermee, waardoor de jongen wist te ontkomen. De agent is de jongen achterna gelopen in de richting van de Reigerdreef, maar wist hem niet meer te achterhalen. Bij terugkomst bleek de spiegel van de politieauto te zijn vernield.

Nieuwerkerk aan den IJssel Inbraak in woning
De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan het Klaproosveld. In de nacht van zondag 16 op maandag 17 oktober is er in deze woning ingebroken. Inbrekers zijn via de voorzijde binnengedrongen en hebben onder andere twee jassen, een mobiele telefoon en een portemonnee buit gemaakt. Omdat in de portemonnee ook de pincode van het bankpasje aanwezig was hebben de daders vervolgens ook geld van de rekening van de man gepind. De politie benadrukt dat de code van een pas en een bankpas nooit op dezelfde plaats gevonden moeten kunnen worden. Liever staat de code nergens genoteerd, maar als het niet anders kan, bewaar de code ergens zonder dat er direct een link naar het bankpasje gemaakt kan worden.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --