Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


17 oktober 2005

33 sportvissers bekeurd tijdens controles
De afgelopen maanden zijn in het gebied Aalten en Dinxperlo 33 sportvissers bekeurd voor overtredingen van de Visserijwet. De meeste overtredingen betrof het vissen zonder een vergunning van de rechthebbende, het vissen zonder sportvisakte en het vissen met verboden aas.
Controleurs van de Hengelsportvereningen De Voorn uit Dinxperlo en Hengelsportverening De Slinge uit Aalten, de jachtopzichters van W.B.E. Aalten en de politie, controleerden gezamenlijk in wisselende samenstelling op de lokale wateren.
De controles werden uitgevoerd in de periode 1 april 2005 tot 30 september 2005, met het doel om het zwartvissen en het gebruik van verboden vistuig en verboden aas tegen te gaan.


Eibergen - Twee mannen betrapt en ingesloten


De politie heeft op zondag rond 11.00 uur (16-10) twee mannen (21 en 24 jaar) uit Doetinchem en Haaksbergen aangehouden voor poging diefstal van metaal vanaf een bedrijfsterrein aan de Wesselsedijk. De eigenaar van het bedrijf trof de mannen en wist met hulp van familieleden één van de mannen via omliggende weilanden te achtervolgen en na een vrij lange tocht aan te houden. De man werd aan de politie overgedragen.

Kort daarop kon een tweede verdachte worden aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Aalten - Vrouw aangerand

Een 21-jarige vrouw uit Aalten is zondagmiddag (16-10) aangerand in de berm van de Romienendiek, ongeveer 100 meter vanaf de Beunkdijk (nabij de grens van Heelweg en Aalten).
De vrouw fietste rond 15.30 uur voorbij een groep jongelui, waarna er twee van hen op de fiets achter de vrouw aangingen en haar de berm introkken.
Ze werd vervolgens door de jongens aangerand en op het moment dat er een man en een vrouw op en fiets aan kwamen rijden verdwenen de beide jongens. De vrouw is naar huis gefietst. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Met name de man en de vrouw die rond dat tijdstip voorbij fietsten worden dringend gevraag zich te melden via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --