Politie Zeeland


---


O-6750-2005 Twee laskarren gestolen uit bedrijfspand
In 's Gravenpolder zijn uit een bedrijfspand afgelopen weekend twee laskarren gestolen. De karren hebben een gezamenlijke waarde van een paar duizend euro.
De diefstal vond plaats tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zondagavond 18.00 uur.

O-6751-2005 Aanrijding in 's Heerenhoek
In 's Heerenhoek vond maandag rond 11.45 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 55-jarige automobiliste uit Heinkenszand reed over de Stoofweg en verleende op de kruising met de Sloeweg geen voorrang aan een van links komende personenauto, bestuurd door een 34-jarige Terneuzenaar. De 34-jarige bestuurder liep bij de aanrijding een pijnlijke borst op. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De 55-jarige vrouw kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden weggetakeld.
In verband met werkzaamheden stonden de verkeerslichten op knipperen.

Z-6752-2005 Kop/staartbotsing in Ijzendijke
Op de Rijksweg N61 vond maandagmiddag rond 12.00 uur een kop/staartbotsing plaats tussen een personenauto en een vrachtauto.
In verband met filevorming remde een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Utrecht af voor het verkeer. Een achter hem rijdende 35-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen kon niet meer op tijd stoppen en botste achterop de vrachtwagen. De personenauto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd, de vrachtwagen had lichte schade. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.