Ingezonden persbericht


Persbericht

17 oktober 2005

Hi-Fi kwaliteit voor Walkman(TM) Phones dankzij high-performance speakersysteem
- Home Audio Systeem MDS-70 zorgt voor superieure weergave van mobiele muziekcollectie, direct via de telefoon -

Badhoevedorp - Sony Corporation en Sony Ericsson kondigden vandaag een nieuw Home Audio Systeem aan dat ze samen ontwikkeld hebben. Hiermee kunnen bezitters van Sony Ericsson Walkman music phones optimaal genieten van hun mobiele muziekverzameling in superieure Hi-Fi geluidskwaliteit. Het Home Audio Systeem MDS-70 is een stijlvolle telefoonhouder die aangesloten is op een set high-performance speakers. Gebruikers hoeven alleen nog maar de telefoon in de houder te zetten en op play te drukken om te kunnen genieten van het volle, rijke geluid dat zo kenmerkend is voor Sony home Hi-Fi producten.

"Als je bezig bent met het opbouwen van je favoriete muziekcollectie op je Walkman(TM) Phone, is het erg fijn wanneer je - als je thuis of op werk aankomt - van de optimale geluidskwaliteit van deze nummers kunt genieten", aldus Eric Rikken, Head of Marketing Benelux. "Je kunt nu direct genieten van de muziek op je mobiele telefoon zonder dat je bestanden hoeft over te zetten of de opgebouwde verzameling hoeft te dupliceren. De geluidskwaliteit is precies zoals je mag verwachten van een kwalitatieve Hi-Fi installatie, omdat de gebruikte Sony technologie in staat is om audio van een extreem hoge kwaliteit uit een heel klein systeem te halen.“

Sony technologie

De hoge geluidskwaliteit van het Home Audio Systeem MDS-70 is mogelijk dankzij Sony S-Master, een digitale audiotechnologie die ook is ingebouwd in Sony producten als home Hi-Fi systemen, home theatre systemen, auto-geluidssystemen, tv en Vaio pc's. Het is de S-Master technologie die deze producten, tot aan het kleinste micro Hi-Fi systeem toe, het onverwacht volle en rijke geluid geeft dat zo uniek is voor Sony.

Gebruiksgemak

Een stijlvol, modern ontwerp en gebruiksgemak maken het Home Audio Systeem extra aantrekkelijk in iedere thuis- of werkomgeving. Je bedient de speakers met de afstandsbediening, bovendien wordt de telefoon vanzelf opgeladen wanneer deze in de houder staat. Gebruikers kunnen genieten van muziek terwijl zij onderweg zijn en als ze thuis komen, plaatsen ze de telefoon simpelweg in de houder en kunnen ze verder genieten van deze muziek. Ondertussen wordt de telefoon opgeladen en is dus gereed voor de volgende keer als ze op pad gaan.

Accessoire voor alle Walkman(TM) Phones

Het Home Audio System is de perfecte aanvulling op het groeiende assortiment van Sony Ericsson Walkman telefoons, inclusief de nieuwste UMTS versie, de W900i, die ook vandaag is aangekondigd. De houder is leverbaar vanaf begin 2006 en wordt geleverd door zowel Sony Ericsson (Home Audio Systeem MDS-70) en Sony (Cradle Audio CPA-001). Het product is verkrijgbaar in elektronica- en in telecomwinkels.

Home Audio Systeem MDS-70 - Technische specificatie

Het systeem bestaat uit:
Versterker plus links/rechts speakers
Multi AC-adapter met subwoofer

Kenmerken:
Total RMS25W
S-Master digitale versterker
Neodymium magnetische speaker units
Afgeschermde speakers
Surround mode en digitale signaalprocessor
Handset batterijlader
Tone control (bas, treble)
Line In x 1
Afstandsbediening

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/organisatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE (