Published: 17:45 17.10.2005 GMT+2 /Source: Innogenetics /BXS: INNX /ISIN: BE0160220738

Innogenetics verwerft volledige PCR-licentie van Roche Diagnostics

Gent, 17 oktober 2005 - Roche Diagnostics en Innogenetics hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een overeenkomst hebben gesloten waarbij Roche aan Innogenetics een volledige, wereldwijde licentie verleent voor het gebruik van haar geoctrooieerde PCR-technologie (PCR is de Engelse afkorting van polymerasekettingreactie) bij het ontwikkelen en commercialiseren van Innogenetics-producten voor moleculaire diagnose.

"Wij zijn erg blij met deze brede licentieovereenkomst", zegt Heiner Dreismann, hoofd van Roche Molecular Diagnostics, een afdeling van Roche Diagnostics. "Innogenetics erkent hiermee hoe bijzonder waardevol en nuttig de unieke PCR-technologie van Roche Diagnostics is voor haar moleculaire diagnose producten."

"Wij zijn uitermate blij", aldus Frank Morich, CEO van Innogenetics, "dat wij deze belangrijke overeenkomst met Roche Diagnostics hebben gesloten. Doordat PCR nu beschikbaar wordt voor al onze huidige en toekomstige nucleïnezuurgebaseerde tests, zullen wij het potentieel van ons nieuw technologieplatform ten volle kunnen benutten, onze klanten de ruimste en meest actuele opties voor diagnostische tests kunnen aanbieden en Innogenetics de strategische vrijheid kunnen geven om haar productaanbod verder te diversifiëren en de omzet van de diagnostiek te verhogen."

Krachtens de overeenkomst zal Innogenetics aan Roche tot US$ 27,5 miljoen betalen over een periode van vier jaar, plus royalties. Deze brede licentie komt in de plaats van de huidige productspecifieke licentieovereenkomst. De overeenkomst zal Innogenetics in staat stellen haar klanten de volledige reeks PCR-reagentia en -processen aan te bieden voor PCR-gebaseerde nucleïnezuuramplificatie voor haar diagnostische tests, zodat haar klanten hiertoe geen afzonderlijke licentie moeten verkrijgen van Roche Diagnostics. Door de transactie zal het Belgisch biofarmaceutisch bedrijf bovendien de PCR-technologie volledig kunnen integreren in haar diagnostisch platform van de volgende generatie en in haar uitgebreid scala van tests voor moleculaire diagnostiek, zodat zij resultaten van optimale kwaliteit zal kunnen waarborgen.

Over Roche en Roche Diagnostics
Roche, met hoofdzetel in het Zwitserse Basel, is een wereldwijd toonaangevende researchgeoriënteerde gezondheidszorggroep die gespecialiseerd is in farmaceutica en diagnostiek. Als leverancier van innoverende producten en diensten voor vroege opsporing, preventie, diagnose en behandeling van ziektes draagt de Groep op talrijke fronten bij tot het verbeteren van de gezondheid en levenskwaliteit van de mensen. Roche is een wereldleider in diagnostiek, de grootste leverancier van kanker- en transplantatiemedicatie en een marktleider op het vlak van virologie. In 2004 boekte de Pharmaceuticals Division in totaal 21,7 miljard Zwitserse frank omzet, terwijl de omzet van de Diagnostics Division 7,8 miljard Zwitserse frank bedroeg. Roche stelt ongeveer 65.000 mensen te werk in 150 landen en heeft R&D-overeenkomsten en strategische allianties met tal van partners, onder meer ook meerderheidsbelangen in Genentech and Chugai.

Roche Diagnostics Division heeft een ongemeen brede productportefeuille en biedt een ruime waaier van innoverende testproducten en diensten aan ten behoeve van onderzoekers, artsen, patiënten, ziekenhuizen en laboratoria over de hele wereld.

Over Innogenetics
Innogenetics is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het uitbouwen van parallelle activiteiten op het vlak van diagnostica en therapeutische vaccins.

In 2004 bereikte het omzetcijfer ¤71 miljoen, met een winstgevende diagnostische afdeling. Binnen haar diagnostische activiteiten ontwikkelt Innogenetics een groot aantal gespecialiseerde producten in 3 domeinen: infectieziekten (hepatitis C, hepatitis B en HIV), genetische testen (HLA weefseltypering en mucoviscidose) en neurodegeneratie (de ziekte van Alzheimer). Binnen haar therapeutische activiteiten concentreert Innogenetics zich op de ontwikkeling van haar therapeutische vaccins om tegemoet te komen aan de onbeantwoorde medische behoeften in het domein van de infectieziekten, met twee nieuwe producten in klinische evaluatiefase (hepatitis C in fase II en hepatitis B in fase I).

Innogenetics werd opgericht in 1985 en is genoteerd op Euronext Brussels. De zetel van het bedrijf is gevestigd in Gent. Innogenetics heeft verkoopsfilialen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Innogenetics telt wereldwijd 570 medewerkers en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer ¤290 miljoen.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met: Innogenetics N.V.
Wim Ottevaere
Chief Financial Officer
Tel.: +32 (0)9 329 1639
E-mail: investor_relations@innogenetics.com BTW BE 0427.550.660 RPR Gent

Roche Diagnostics
Marion Mischler
Diagnostics Communications
Tel.: +41 61 688 2109
E-mail: marion.mischler@roche.com