Stadsdeel Bos en Lommer


Admiraal de Ruijterweg eervol vermeld Buiten-Gewoon-Veilig prijs 2005 17 oktober 2005 Er is namelijk bewust gekozen voor grondige raadpleging van belanghebbenden. Zo hebben vertegenwoordigers van het Amsterdams Gehandicaptenoverleg en consulenten van de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang actief meegewerkt aan het beoordelen van de situatie. Deze aanpak heeft tot een goed en aansprekend resultaat geleid.

Op en rond de Admiraal de Ruijterweg werkt stadsdeel Bos en Lommer sinds januari 2002 aan een stedelijk vernieuwingsproject. Door verschillende projecten op sociaal, economisch en fysiek gebied wordt de straat weer een plek waar mensen met veel plezier wonen, werken en leven. Vertegenwoordigers van het Amsterdams Gehandicaptenoverleg en consulenten van de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang zijn actief betrokken bij het beoordelen van de situatie. Dit heeft geleid in een goed begaanbare straat voor blinden en slechtzienden.

De prijs is bedoeld voor een gemeente of organisatie die aantoonbaar goede voorzieningen voor slechtzienden en blinden realiseert en die daarbij ook blijk geeft goed te luisteren naar en te communiceren met de belanghebbenden. Het Alkmaarse City Circle Plan is verkozen tot winnaar van de Buiten-Gewoon-Veilig prijs. Dit is het beste project van dit jaar dat zorgt voor een veilige openbare ruimte voor slechtzienden en blinden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang onder telefoonnummer (030) 299 2878, mailen naar info@sb-belang.nl of de website bekijken door rechts op de knop te klikken.