John Hiatt vier keer in Nederland

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

De Amerikaanse singer/songwriter John Hiatt komt dit najaar voor vier concerten naar Nederland. Met de North Mississippi Allstars speelt hij op maandag 17 oktober in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht en op woensdag 19 oktober in De Oosterpoort in Groningen. Op zaterdag 29 oktober treedt Hiatt solo en akoestisch op in het MECC Maastricht en een dag later, zondag 30 oktober in 013 in Tilburg. Voor de solo optredens zijn alleen zitplaatsen beschikbaar. De voorverkoop voor deze concerten begint zaterdag aanstaande om 10.00 uur.

John Hiatt geldt al decennia als een van de toonaangevende Amerikaanse singer/songwriters. Halverwege de jaren tachtig breekt hij door bij het grote publiek met het album 'Bring the family' en de daarvan afkomstige hit 'Have a little faith in me'. Ook de daaropvolgende albums 'Slow Turning' en 'Stolen Moments' worden grote succesen.

In juni verscheen 'Master of Disaster', zijn 21ste album. Op dit album, opgenomen in de Ardent Studios in Memphis, werkt Hiatt samen met North Mississippi Allstars' Cody en Luther Dickerson, Stax-bassist David Hood en Al Green trompetist Scott Thompson. Behalve nummers van dit album staat tijdens de concerten ook ouder werk van Hiatt op het repertoire.

JOHN HIATT AND NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS
Maandag 17 oktober
Vredenburg, Utrecht
Aanvang 20.15
Woensdag 19 oktober
De Oosterpoort, Groningen
Aanvang 20.30
Entree: E35 (excl. servicekosten).

JOHN HIATT SOLO EN AKOESTISCH
Zaterdag 29 oktober
MECC, Maastricht
Aanvang 20.00
Zondag 30 oktober

013, Tilburg
Aanvang 20.00
Entree: E30
Voor deze concerten zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

Noot aan de redactie (