Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

OERBROOD VERGROOT MERKBEKENDHEID
's lands meest robuuste brood in een nieuw jasje

Baarn, 2 september 2005 - Veel mensen kennen Oerbrood, maar slechts weinigen weten dat een écht Oerbrood een brood is dat op unieke ambachtelijke wijze wordt gebakken en zich daardoor qua uiterlijk, smaak en structuur van andere broodmerken onderscheidt. Daarom start VOF Oerbrood in oktober een grootscheepse nationale reclamecampagne, met onder andere televisiecommercials. Om de campagne te ondersteunen zijn de negen varianten van Oerbrood bovendien in een nieuw jasje gestoken.

Oerbrood wordt in licentie gebakken door 13 bakkerijen verspreid over heel Nederland die behoren tot de groepen Bake Five, Bakkersland en Kamps Quality Bakeries. Oerbrood rijst in speciale mandjes. Dit is terug te zien aan de karakteristieke ringen die herkenbaar zijn voor Oerbrood. Het brood rijst bovendien lekker lang, want het rijsproces is een smaakontwikkelaar bij uitstek. Daardoor smaakt Oerbrood heerlijk gevuld. Het brood wordt tenslotte direct op de ovenvloer gebakken en niet zoals andere broden in blikken of op de plaat. Hierdoor is Oerbrood knapperiger dan gewoon brood en is elk brood uniek van vorm. Het enige echte Oerbrood is verkrijgbaar in een speciale Oerbroodzak.

'Kracht van de nacht'
Om de merkbekendheid van Oerbrood te vergroten wordt in oktober een grootscheepse campagne gestart met als titel "Oerbrood. Kracht van de nacht." Deze campagne refereert aan de 13 bakkerijen waar men in het holst van de nacht bezig is met het bakken van de Oerbroden, zodat deze 's morgens vroeg gereed zijn voor de eerste aanvoer naar de winkels. Dankzij de inspanningen van deze bakkerijen liggen de broden dagelijks vers en knapperig in de schappen van de supermarkten. Uitingen van deze campagne zullen vanaf medio oktober te zien zijn op televisie, in print, op internet én op de winkelvloer. De tv-commercial is voor het eerst te zien op maandag 17 oktober. Een nieuwe huisstijl, logo én verpakking moeten de herkenbaarheid van Oerbrood vergroten en deze campagne ondersteunen. Aan de campagne is ook een spaaractie verbonden. Door middel van punten kan men sparen voor een fikse korting op een hotelovernachting in één van de speciaal voor deze actie geselecteerde luxe hotels in Nederland.

Hoge kwaliteit
Oerbrood is in 9 verschillende varianten verkrijgbaar: Oer-wit, Oer-koren, Oer-origine, Oer-donker, Oer-maïs, Oer-granen, Oer-zonne, Oer-pompoen en Oer-spelt. Oerbrood staat voor robuust, ambachtelijk gemaakt brood, van hoge kwaliteit. Alle broden worden met de hand ingesneden en gedecoreerd en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Oerbrood is verkrijgbaar bij een groot aantal supermarkten, waaronder C1000, Konmar, Edah, Coop, Spar, Super de Boer en Plus Markt. Iedereen die meer wil weten over Oerbrood kan terecht op de website www.oerbrood.nl. Hier kan men ook het gratis boekje "Alles over Oerbrood" downloaden of aanvragen.

Einde persbericht

--/--

Noot voor de redactie,