Ingezonden persbericht

Loterij voor Familiehuis Daniel den Hoed

Win een Dahaitsu Sirion2

ROTTERDAM, 20051009 -- Vanwege het 15-jarig bestaan van het Familiehuis Daniel den Hoed, wordt er een grote loterij georganiseerd. Het Erasmus MC-Daniel den Hoed is een van de twee toponcologische instituten in Nederland en staat bekend om de gespecialiseerde behandelingen en het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kanker. Patiënten komen van heinde en verre om de gespecialiseerde behandelingen te ondergaan. Die behandelingen zijn vaak langdurig en ingrijpend. Voor de patiënt en zijn familie is het heel belangrijk om in zo'n moeilijke periode dicht bij elkaar te zijn.


Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt onderdak aan familieleden van patiënten en poliklinische patiënten van het Erasmus MC-Daniel den Hoed.

Het Familiehuis is een modern, gezellig en comfortabel huis, dat privacy biedt op het moment dat daar behoefte aan is. Het biedt haar gasten de mogelijkheid om hun eigen leven te leiden en zo veel mogelijk bij de patiënt te zijn.

De organisatie

Het Familiehuis Daniel den Hoed kon in 1990 gebouwd en ingericht worden dankzij hulp en bijdragen van talloze bedrijven en particulieren, die het belang van zo'n huis inzagen. De bouw van het huis door de Bouwers van Rotterdam (de Rotterdamse Aannemersvereniging, Bouwend Rotterdam en het Algemeen Verbond Bouwbedrijf Waterweggebied) werd geschonken aan de Daniel den Hoed Kliniek, die in 1990 75 jaar bestond. De bouw was tevens een hommage aan het 650-jarig bestaan van de stad Rotterdam in dat jaar. H.K.H. Prinses Juliana opende op 14 december 1990 het Familiehuis Daniel den Hoed.

Voor haar exploitatie is het Familiehuis afhankelijk van fondsen, giften, donaties en acties van particulieren en bedrijven (zoals deze loterij). Het Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting, zonder overheidssteun. Het huis wordt geleid door een kleine professionele staf. Alle dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwillige medewerkers. Het bestuur van de stichting houdt toezicht op het gevoerde beleid.

De volgende prijzen zijn te winnen:
Hoofdprijs: Daihatsu Sirion2, 1e prijs: Hastens Bed, 2e prijs: Plasma-TV, 3e en 4e prijs: een scooter, 5e en 6e prijs: een reischeque en nog vele andere prijzen (voor een compleet overzicht zie www.familiehuis.nl).

Loten zijn vanaf 17 oktober te koop bij:
Total Tankstations, Tabac & Gifthops, Totaal Gemak, Multishops Boden, Gall & Gall in Rhoon en DaffoDille in Barendrecht.
Een overzicht van alle ruim 200 verkooppunten is te vinden op de site van het Familiehuis.

De trekking vindt plaats op 30 november door Notariskantoor Dekker te Rhoon. De trekkingslijst zal op 2 december gepubliceerd worden op www.familiehuis.nl



Edwin van der Zijden