Ingezonden persbericht

Amersfoort, 16 oktober 2005

BOULEVARD OF BROKEN DREAMS BARCELONA AFGESLOTEN
ORGANISATIE TEVREDEN EN ZOEKT LOKATIE IN CENTRUM

In de nacht van woensdag 12 op woensdag 13 oktober j.l. is de derde editie van de Boulevard of Broken Dreams in Barcelona met een stortbui afgesloten. Mobile Arts, de organisatie van het internationale theaterfestival, is bijna tevreden. Het publieksaantal heeft zich verdubbeld ten opzichte van 2004. Ruim 20.000, veelal jonge, mensen kwamen speciaal voor de Boulevard of Broken Dreams naar de Fuentes de Montjuïc, waar de enige mobiele straat ter wereld van 30 september tot en met 12 oktober 2005 stond. Ook het bezoekersaantal van de theaters en attracties verdubbelde. Vooral in de weekenden was Barcelona's nieuwste straat vol.

Toekomst
Mobile Arts wil in 2006 de Boulevard of Broken Dreams wederom deel laten uitmaken van het stratenplan van Barcelona. Maar dan dichter bij het centrum. De organisatie heeft haar oog laten vallen op Parc de la Barceloneta..En, het programmablad in het Catalaans publiceren, hetgeen dit jaar tot onze spijt niet gebeurde.
Vanaf 2006 gaat Berlijn voor de eerste keer deel uitmaken van de internationale tournee van het festival. Met Barcelona en de vier grootste steden van Nederland, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, staat de Boulevard of Broken Dreams dan in zes Europese steden.

Podium voor Catalaanse en Nederlandse artiesten
Vooral in de tweede week van de Boulevard of Broken Dreams maakten veel Catalaanse artiesten deel uit van het programma op de boulevard. Studenten van het Institut de Teatre presenteerden hun nieuwste programma. Tuia=E.S.F. speelde De la consciència el desig. De Catalaanse kunstenaar Javier Mariscal leverde zowel het idee voor het Performing Image als voor de theatervoorstelling Colores. Kunstschilder Pere Llobera schilderde het publiek samen met de Nederlandse kunstenaar Sam Drukker. Ook werden films vertoond van de Catalaans-Nederlandse filmmaakster Sonia Herman Dolz. Het Flexible Quartet begeleidde de film Wings of Desire van Wim Wenders. Compañía de Nadie speelde de voorstelling Jukebox Aéreo. Zanger Fausto Gramola trad op. In Café Yo speelden ondermeer El Piano Ardiendo, Malas Companyies, Vacabruteatro, Fidel Perero, Katraska en Brenda Novak.
Nederlandse artiesten en groepen die optraden zijn Conny Janssen Danst met Manoeuvres, Suver Nuver met Au Bain Marie, Sabri Saad el Hamus met Leila Kabira, Orkater met De Geräuschmacher, Celcius, De Levende Jukebox en Het Tropisch Trio. Verder maakten de uit Nederland afkomstige attracties de Silent Disco, De man die door zijn ogen ademt, Arthur Mulder met Serenade, de Synestheseur met Freak, CINESOLO, Het Mobiele Naaiatelier en de zweefmolen deel uit van het programma op de Boulevard of Broken Dreams.

Aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mobile Arts, Marije Jansen, telefoon 06-55802782 of e-mail marije@mobilearts.nl.

--
Mobile Arts
Parade / Boulevard of Broken Dreams / Waterval
Afdeling communicatie
Marije Jansen
Weverssingel 36
3811 GK Amersfoort
The Netherlands
T +31 (0)33 465 45 55
F +31 (0)33 465 62 46
M +31 (0)6 55 802 782
E marije@mobilearts.nl