Time : 7:50:43 PM
Date : Monday, October 17, 2005
Sender Name: KPMG

Audit Comité Instituut opgericht in België

Interactieve houvast in woelige tijden van bestuur

Leden van auditcomités en andere bestuursleden staan vandaag voor talrijke uitdagingen, waarbij de naleving van steeds meer regelgeving in combinatie met het bewaren van de efficiëntie wellicht de grootste uitdaging vormt. Het Audit Comité Instituut (ACI), uniek in België, biedt hen vanaf heden als eerste een interactieve bijstand met gerichte informatie.
Welke rol is voor hen weggelegd in het kader van de hervormingen op het gebied van deugdelijk bestuur? Hoe kunnen zij actief een toegevoegde waarde brengen? Waar vinden zij toegankelijke informatie met betrekking tot de impact van nieuwe IFRS normen? Welke gepaste actie en controle maatregelen kunnen zij vooropstellen? Al sinds haar oprichting in de US in 1999, volledig gesponsord door KPMG en vanaf heden ook in België, biedt het Audit Comité Instituut aan bestuurders deze uitgebreide kennis, aanvullende competentie en persoonlijke assistentie die ze nodig hebben om hun veeleisende rol van toezicht te vervullen.
"Deugdelijk bestuur en de daaraan verbonden rol van leden van audit comités en bestuursleden, staan volop in de belangstelling" zegt Theo Erauw, voorzitter van het Belgisch Audit Comité Instituut. "Meer dan ooit tevoren moeten bestuurders in staat zijn om de kennis van het management in vraag te stellen, wat vaak een verregaande specialisatie en voornamelijk een actieve bestuursrol vergt." "Met actieve toewijding moet de bestuurder vandaag belangstelling hebben voor de verbetering van alle beleidsaspecten: wat is belangrijk voor de onderneming en haar bestuur in kwestie en langs welke uitgestippelde weg kan zij daar geraken? Vanzelf alleszins niet. Bovendien, met de komst van strikte regelgeving op alle vlakken is het de hoogste tijd voor een Belgisch Audit Comité Instituut om leden van audit comités en bestuursleden bijstand te verlenen in hun steeds toenemende bestuursverantwoordelijkheden" Door zich te registreren op de ACI web site krijgen bestuurders kosteloos toegang tot het volledige informatiegamma van het ACI. Het boekwerk "Shaping the Belgium Audit Committee Agenda" legt voor hen een Vademecum-basis omtrent toepasselijke internationale en Belgische regelgeving, hulpmiddelen en technieken. De ACI web site (www.audit-committee-institute.be) en het tijdschrift "Audit Committee Quarterly" brengen hen frequent up-to-date met een aangepaste selectie artikels aangaande bestuurszaken, technische materies en veelbesproken onderwerpen. Daarnaast organiseert het Audit Comité Instituut op regelmatige basis gerichte seminaries en ronde tafel gesprekken met prominente gastsprekers. Aldus bieden de ACI programma's bestuurders een fundamentele ruggesteun door inzicht te verschaffen in de ontwikkeling van reguleringen, door "best practices" te delen en door hen de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten.
Vanaf heden vinden bestuurders ook in België in het Audit Comité Instituut een interactieve rots van kennis en competentie in de woelige branding van bestuursverantwoordelijkheden. Voor meer informatie kunnen zij zich steeds wenden tot het Audit Comité Instituut in België:

Sophie Brabants
Audit Committee Institute
Bourgetlaan - Avenue du Bourget 40
1130 Brussel - Bruxelles
www.audit-committee-institute.be
e-mail : info@auditcommitteeinstitute.be

of
Jos Hermans
Directeur Marketing & Communications
jhermans@kpmg.com
Tel:02/708 36 04