Gemeente Beuningen


Enquête onder zelfstandig wonende ouderen

"Hoe gaat het met de ouderen vandaag de dag?"
"Krijgen zij voldoende hulp van (zorg)instellingen als dat nodig is?" "Hoe staat het met de mantelzorg?"

Niet alleen Stichting Perspectief is druk met onderzoek onder ouderen. Ook de GGD Regio Nijmegen start 18 oktober met een uitgebreide enquête over gezondheid, welzijn en zorg onder zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder.
Met behulp van een steekproef uit het adressenbestand van de gemeenten zijn 5000 ouderen uit onze regio gekozen. Zij krijgen in de week van 17 oktober via de post het verzoek een uitgebreide vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over ziekten, medicijngebruik en doktersbezoek. Maar ook over wonen, sociale contacten en hoe tevreden men is over de gemeente. Met het onderzoek krijgen GGD en gemeenten een goed beeld van gezondheid en zorgbehoefte van de oudere bevolking van de regio en kunnen daardoor beter inspelen op hun wensen en behoeften. Het onderzoek maakt deel uit van een groter onderzoek van GGD'en in bijna heel Gelderland en Overijssel.

GGD en gemeente gaan volstrekt vertrouwelijk met de gegevens om volgens de strikte privacyregels die voor dergelijke onderzoeken gelden. De GGD rapporteert aan de gemeenten en naar verwachting zullen de eerste resultaten in april 2006 bekend worden. Deelname aan de enquête is vrijwillig maar hoe meer inwoners de vragenlijst invullen, des te beter kunnen GGD en gemeenten aan een gezonde(re) toekomst voor ouderen werken.