Schietincident

Utrecht - Een 33-jarige man uit Utrecht parkeerde op donderdag 29 september 2005 rond 12.40 uur zijn auto op de Amerikalaan in Utrecht. Op het moment dat de man uitstapte en wegliep in de richting van de flats kwam er een man op een scooter vanuit de richting van de Columbuslaan aanrijden. Op het moment van passeren opende de scooterrijder opende plotseling het vuur op de 33-jarige Utrechter. De politie zoekt de scooterrijder.

De gebruikte scooter.

Nadat hij een groot aantal schoten had gelost verdween de man op zijn scooter. Het slachtoffer raakte lichtgewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De dader wist te ontkomen.

De gebruikte scooter.

Scooter en vuurwapen gevonden
De politie zocht de omgeving af naar de dader. In de buurt van de Magelhaenlaan werd de gebruikte scooter teruggevonden. Ook het gebruikte vuurwapen van de dader werd aangetroffen.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar het schietincident en vraagt uw hulp bij het oplossen van dit misdrijf.

De politie vraagt

* Zijn er mensen die iets van het schietincident hebben gezien?
* Zijn er mensen die gezien hebben dat de verdachte zijn scooter ter hoogte van de Magelhaenlaan heeft neergezet?
* Wie herkent de scooter?

Op tv
Aan deze zaak werd op televisie aandacht besteed in het programma Bureau Hengeveld van RTV-Utrecht op dinsdag 11 oktober 2005 en door AVRO's Opsporing Verzocht op dinsdag 18 oktober 2005.

Uw tip

Mensen met informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, kunnen de Team Grootschalig Onderzoek (TGO) Kunciet van de Politie Utrecht bellen, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).