Politie Gelderland-Midden

Ede e.o., gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 18-10-2005 10:12:42

Een 35-jarige fietser uit Bennekom is maandagmorgen gewond geraakt aan zijn gezicht en hand (vermoedelijk een gebroken pols). Het ongeval gebeurde op de rotonde bij de Edeseweg/Van Balverenweg in Bennekom. Over de Edeseweg, komende uit de richting van Ede, reed een 36-jarige Edese automobiliste. Op de rotonde zou zij geen voorrang hebben verleend aan de voor haar van links komende Bennekomse fietser. De man is na het ongeval voor controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

In Ederveen raakte maandagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Veenendaal gewond (mogelijk een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen). Hij reed over de Hoofdweg, komende uit de richting van de Bruinehorstweg. Voor hem reed een 23-jarige automobiliste uit Ederveen, die remde en geprobeerd zou hebben af te slaan. Het lukte de bromfietser niet om ook tijdig te remmen, waardoor hij tegen de wagen reed. Door het ongeluk raakte de man gewond; hij is overgebracht naar de Gelderse Vallei.

Een 22-jarige automobilist uit Nijkerk moest maandagavond naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort worden gebracht. De man was namelijk gewond geraakt (onder meer in het gezicht) toen hij op de Slichtenhorsterweg in Nijkerk met zijn auto tegen een boom was gereden. De man had op de genoemde weg niet voortdurend zijn voertuig onder controle. In een bocht naar rechts ging het mis. Hij botste tegen een links van de weg staande boom.

Op de Zonneoordlaan in Ede is maandagmiddag een 62-jarige fietser uit IJsselstein gewond geraakt (waarschijnlijk aan zijn gezicht en been). De man kwam in botsing met een 71-jarige Edese automobilist. Bij de aanrijding kwam hij ten val en raakte hij gewond.

In Voorthuizen moesten maandagmiddag een 38-jarige inwoonster van die plaats en haar 3-jarige zoontje voor medische controle naar het ziekenhuis in Ede. De vrouw fietste over de Zeumerseweg. Haar zoontje zat achterop haar fiets en naast haar reed haar 11-jarige dochtertje. Vermoedelijk raakten de fietsen van moeder en dochter elkaar en kwamen de vrouw en het jongetje ten val.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, getuigen van bedreiging gezocht

Publicatiedatum: 18-10-2005 10:12:15

De politie is op zoek naar een onbekende man die personeel van een winkel aan de Lindenhorst in Ede heeft bedreigd. De onbekende man zou maandagmiddag rond 17.15 uur bij een kassa van de winkel amok hebben gemaakt. Hierop werd hij uit de winkel gezet. Ongeveer vijf minuten later kwam de man terug en daarbij zou hij gedreigd hebben met een hamer. Tevens zou hij geprobeerd hebben winkelpersoneel te slaan, maar dit is niet gelukt. Dit alles vond buiten de winkel plaats. Vervolgens vertrok de man per fiets in de richting van de Katenhorst.
Het zou gaan om een man met een getinte huidskleur, 1.80 á 1.85 meter lang, zo'n 25 tot 30 jaar oud, tevens zou hij scheel kijken. Mogelijk zijn er mensen die meer informatie over deze man en/of de bedreiging hebben. Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---