Ministerie van Defensie


---


---

Foto: Het USAR-team werd namens de Commandant der Strijdkrachten verwelkomd door kolonel Jan Harts, hoofd Logistiek van de directie Operaties (foto: Nico van der Zee)

Defensiepersoneel terug uit Pakistan

18-10-2005 9:45:00

Vijf landmachtmilitairen en één burger van het Commando DienstenCentra zijn afgelopen maandagavond (17 oktober) uit Pakistan teruggekeerd op Rotterdam Airport. Zij maakten deel uit van het 62-koppige Urban Search and Rescue Team dat Binnenlandse Zaken vorige week zondag 9 oktober naar Pakistan stuurde om te helpen bij het zoeken naar overlevenden in de puinhopen na de aardbeving.

Overlevenden trof het team niet aan. Wel gaf het een medische behandeling aan ruim tweehonderd slachtoffers en zorgde het ervoor dat ongeveer zeshonderd gewonden naar ziekenhuizen werden vervoerd. Het team verrichtte zijn werkzaamheden in de Noord-Pakistaanse stad Bagh, die qua oppervlak vergelijkbaaris met Haarlem. De mannen zijn 180 uur van huis geweest, daarvan werden er slechts 24 slapend doorgebracht. Foto: Dit Pakistaanse jochie was één van de tweehonderd behandelde gewonden (USAR-team) Foto: Met vereende krachten wordt een gewonde weggebracht (USAR-team)