Stad Brussel


Van 18 tot 22 oktober, neem deel aan de Inzamelingscampagne voor grof huisvuil!

Twee maal per jaar, in de maand april en oktober, zet de dienst Openbare Reinheid van de Stad Brussel, met de steun van de Schepen van Openbare Reinheid, Bertin Mampaka, meer dan 300 containers ter beschikking van de inwoners zodat ze er hun hinderlijke objecten kunnen afzetten zoals oude zetels, tapijten, diepvriezers,

Iedere inwoner van de gemeente mag, voorzien van zijn identiteitskaart, gratis tot 2m³ afzetten tussen 8u en 18u30 in het dichts bijliggende inzamelingspunt. De bemiddelaars van de dienst Openbare Reinheid zijn aanwezig in de directe omgeving van de containers.

Voor de personen die moeilijkheden ondervinden om zich te verplaatsen (oudere personen, gehandicapten, ), heeft de dienst Openbare Reinheid een thuisophaling voorzien op afspraak.

Deze inzamelingscampagnes vormen de onontbeerlijke burgerlijke daad voor de strijd tegen sluikstortingen.

Kom dus talrijk uw hinderlijke objecten afzetten vóór 22 oktober. Hierna vindt u de lijst van de komende inzamelingspunten:


- Dinsdag 18 oktober, de containers zullen geplaatst worden in Laken :Eeuwfeestlaan hoek St-Lambertusplein ; Lesninostraat hoek Drootbeekstraat; E. Bockstaelplein ; Voorplein Onze-Lieve-Vrouw hoek Mellerystraat ; Schijfstraat hoek Houba de Strooperlaan.


- Donderdag 20 oktober, het is de beurt aan de Noord-Oostwijk en de Louizawijk deel te nemen aan de campagne : Clovislaan hoek Keizer Karellaan ; Eedgenotenstraat n°70 ; Jozef II straat (tussen Livingstonestraat en de Willem de Zwijgerstraat) ; Louizalaan hoek Kasteleinstraat ; F.D. Rooseveltlaan hoek Venezuelastraat.


- Zaterdag 22 oktober, de inzamelingspunten zullen zich over geheel de gemeente bevinden, te weten :

Donderberg hoek Beizeghemstraat te Neder-Over-Heembeek ; Nieuwe Graanmarkt in het Centrum ; n°113 Kasteelhof te Haren ; Schijfstraat en Molenbeekstraat te Laken ; Eedgenotenstraat n°70 in Noord-Oost ; en Louizalaan hoek met Kasteleinstraat.

Voor meer informatie kan u terecht bij de dienst Openbare Reinheid van de Stad Brussel op het gratis nummer 0800/901 07.