Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht 18-10-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Eerlijke automobiliste meldt zich bij politie

ZEIST - Een 52-jarige vrouw uit Zeist meldde zich dinsdag rond 01.15 uur bij het politiebureau in Zeist. Zij verklaarde dat zij even daarvoor met haar auto een kraam aan het Emmaplein had geraakt. Van de vrouw werd vervolgens een ademtest en vervolgens een ademanalyse afgenomen. Daaruit kwam naar voren dat zij teveel (565 ug/l) alcohol had genuttigd.

Verdachte van heling aangehouden

ZEIST - De politie kreeg maandag rond 18.10 uur de melding om te gaan naar de Cornelis Vlotlaan. Daar hield een man een 21-jarige Zeistenaar vast. Ter plaatse bleek dat de Zeistenaar een computer had aangeboden via internet. Dit bleek dezelfde te zijn die vorige week was gestolen uit een huis in Amersfoort. De omschrijving trok de aandacht van een familielid van de benadeelde. Hij reageerde vervolgens op de advertentie. Toen de computer aan de man getoond werd, trok hij de gegevens na. Deze kwamen overeen met de gestolen computer. Hierop schakelde hij de politie in.

De Zeistenaar is aangehouden in verband met onderzoek naar heling en een mogelijke link met de eerder gepleegde woninginbraak.