Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 18-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Jeugdige dieven aangehouden

NIEUWEGEIN Maandagmiddag 17 oktober werden om 16.00 uur twee jeugdige dieven door beveiligingscameras betrapt op diefstal in een sportcomplex. De cameras registreerden dat de 15-jarige jongens uit Utrecht een jas uit een kluisje namen en de zakken doorzochten. Dit leverde niets op, maar de politie werd desondanks gewaarschuwd. Die nam het tweetal mee naar het politiebureau, waar zij werden verhoord. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Met hen zal naar een passende straf worden gezocht.

Geweld

HOUTEN Maandagavond 17 oktober om 20.50 uur werden twee surveillerende agenten op de kermis aangesproken door een man die aangaf dat zijn 14-jarige dochter zojuist was belaagd door zes andere meisjes. De meisjes hadden de 14-jarige bij de botsautos geslagen en later op de avond getrapt en met een sigaret verwond. Op datzelfde moment kwam het zestal juist aanlopen. De agenten hielden de meisjes, in de leeftijd van 13 17 jaar en uit Nieuwegein, Houten en Utrecht, direct aan en namen hen mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en hun ouders zijn in kennis gesteld. Het 17-jarige meisje dat de sigaret heeft gebruikt, is ingesloten op het politiebureau.

Onder invloed

VIANEN In de nacht van maandag op dinsdag 18 oktober raakte een motorrijder te water aan de Autenasekade. De politie kreeg om 00.55 uur de melding dat de motorrijder, een 30-jarige inwoner van Den Dungen, van zijn motor zou zijn gevallen en in de naast liggende sloot terecht was gekomen. De gewaarschuwde agenten troffen de man ongedeerd aan en lieten hem blazen. Het bleek dat hij teveel had gedronken en dus werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 370 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt.