Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen 18-10-2005

Geen voorrang
ASSEN Een 11 jr. fietsertje uit Assen raakte maandagavond licht gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Nobellaan met de Mr Groen van Prinstererlaan in Assen. Het jongetje verleende geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 24 jr. man uit Assen. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis in Assen vervoerd.

Bromfietser valt
EMMEN Op het fietspad langs de Dordsestraat in Emmen kwam maandagavond een 16 jr. bromfietser uit die plaats te vallen. Hij raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen reed achter een andere bromfietser. Toen de voorste bromfietser plotseling krachtig afremde had de achterste dat te laat in de gaten. Hij raakte de voor hem rijdende bromfietser en kwam te vallen. Daarbij gleed de bromfiets tegen een stilstaande auto. Er was weinig schade.

Aangehouden voor rijden onder invloed
ZUIDLAREN Na een melding van een getuige kon de politie maandagavond op de Mensinge in Zuidlaren een 59 jr. man uit die plaats aanhouden. De man reed in een auto over de Stationsweg. Hij reageerde niet op stoptekens die de politie hem gaf. Toen hij in de Mensinge stopte hield de politie hem aan. Hij had gedronken. Een ademanalyse lukte niet en daarom nam een arts een bloedproef. Omdat de man al eerder is veroordeeld voor het rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd.

Tractor gestolen
ZUIDWOLDE Uit een weiland aan De Slagenweg in Zuidwolde is in de nacht van zondag op maandag een 40 jr. oude Massey Ferguson tractor gestolen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdagmiddag 12.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950. Daarna neemt Ron Reinds, tel 0592-38 3215 of 06- 52528707 het weer over.