FNV

Rail Service Center mag zich na eerste actie een dag bezinnen

De directie van overslagbedrijf Rail Service Center in Rotterdam krijgt dinsdag de kans tot bezinning te komen om alsnog een goede cao voor de 130 werknemers af te sluiten.
Als waarschuwing werden maandag alvast vier uur lang geen treinen en vrachtwagens geladen en gelost. "Perfect", noemt vakbondsbestuurder Cees Bos het verloop van de werkonderbreking die maandag van 15.00 tot 19.00 uur duurde. "De hele ploeg ging eruit en collega's kwamen terug van hun vrije dag om steun te betuigen."

Dat duidelijke signaal moet de werkgever op ander gedachten brengen. FNV Bondgenoten eist een tegemoetkoming in de kosten voor het nieuwe zorgstelsel, een compensatie voor hogere pensioenkosten en een extra eenmalige uitkering.

Eind september legde vakbondsbestuurder Bos een onderhandelingsresultaat aan zijn achterban voor. De vakbondsleden wezen dat af. "Als de werkgever vandaag niet bijdraait, gaan we woensdag met het vakbondskader overleggen wat ons te doen staat. Het ligt natuurlijk voor de hand dat we dan al gauw aan een 24-uursstaking denken."