NU'91

Ria von Bönninghausen treedt af als voorzitter van EFN 18-10-2005
Ria von Bönninghausen heeft zich op de laatste algemene ledenvergadering van de EFN, de Europese Federatie van Verpleegkundige Beroepsorganisaties niet herkiesbaar gesteld als voorzitter. Haar opvolger is Anette Kennedy, directeur beroepsinhoudelijke ontwikkeling van de Ierse Organisatie van Verpleegkundigen.

Kennedy noemde in haar acceptatiespeech Ria von Bönninghausen een hard werkend, consciëntieus en visionaire voorzitter, die in haar 4-jarige zittingstermijn met veel toewijding en enthousiasme een aantal grote veranderingen heeft doorgevoerd. Daarvan was het bij elkaar brengen van veel verschillende groeperingen van verpleegkundigen en verzorgenden in Europa misschien wel de belangrijkste, meent Kennedy.

Ria von Bönninghausen blijft de namens NU91 en AVVV officiële afgevaardigde naar de EFN. Zij zal zich intensief met Europese en mondiale ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg en op het gebied van verpleegkunde en verzorging in het bijzonder bezig blijven houden. Ik wil meer vanuit Nederland opereren om mijn contacten met internationale politici en beleidsmakers in te zetten in het voordeel van Nederlandse verpleegkundigen en verzorgenden, aldus de voorzitter van NU91.