Gemeente Hengelo

Tijd voor een regenton
Tot en met 22 oktober 2005 collecteert de Vereniging voor Wijkwelzijnsvoorzieningen. Van 23 tot en met 29 oktober collecteert de E.H.B.O. Afdeling Hengelo. Collectanten kunnen zich legitimeren. Vacature Programmaraadsleden
Wilt u meepraten over radio en televisie?
De Programmaraden in het verzorgingsgebied van Essent Kabelcom zijn op zoek naar nieuwe leden.
Als programmaraadslid vertegenwoordigt u de klanten van Essent Kabelcom in de betreffende regio en adviseert u het kabelbedrijf over de samenstelling van het (analoge) zenderpakket voor radio en televisie. De programmaraadsleden (maximaal 15 per raad) worden door de gemeenteraden in het gebied benoemd voor een periode van vier jaar. De raad vergadert doorgaans drie keer per jaar over het zenderpakket, meestal in de avonduren of in het weekend. Het betreft een functie op vrijwillige basis. De leden ontvangen een presentie- en een reiskostenvergoeding.
Interesse?
Meld u nu aan als kandidaat voor de Programmaraad in uw regio. De functie-eisen zijn onder andere:

· U bent minimaal 16 jaar oud

· U (of het gezin waar u deel van uitmaakt) bent ingeschreven als RTV-abonnee bij Essent Kabelcom

· U heeft affiniteit met de wereld van radio en televisie en de diverse aspecten (o.a. juridisch, technisch) die bepalend zijn voor de totstandkoming van het zenderpakket.
Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en voor het sollicitatieformulier gaat u naar www.programmaraden.nl of belt u met het secretariaat van de Programmaraad, telefoon (050) 853 4626. Het ingevulde sollicitatieformulier dient voor 15 november 2005 in het bezit van de Programmaraad te zijn.

Alzheimer Café Hengelo

Dinsdag 25 oktober 2005 vindt een bijeenkomst plaats van het Alzheimer Café Hengelo. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners. Naast contact is er ook ruimte voor informatie. De avond heeft als thema eenzaamheid en depressie met als deskundige de heer E. van Foeken, psycholoog bij Carint.

De avond wordt gehouden in Café de Oriënt aan de Boerhaavelaan, ingang achterkant ziekenhuis MST vergadercentrum. De zaal is open om 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De entree en het eerste kopje koffie is gratis. Voor informatie kunt u zich wenden tot SWOH, telefoon (074) 242 6205 op werkdagen tussen 8.30 12.30 uur.

Het ADHD café

Maandag 24 oktober vindt een bijeenkomst voor lotgenoten plaats in het ADHD café. Het ADHD café is een ontmoetingsplaats voor mensen met ADHD, hun familie, bekenden en geïnteresseerden. De avond wordt gehouden in Café de Oriënt aan de Boerhaavelaanaan, ingang achterkant ziekenhuis MST vergadercentrum. Het café is iedere laatste maandag van de maand geopend van 19.00 tot 22.00 uur. Voor informatie kunt u terecht op telefoonnummer (074) 290 5325 of per e-mail: adhdcafé@home.nl

Vraag het de Gemeentewinkel

Voor alles wat u wilt weten over de gemeente

In de Gemeentewinkel vindt u een groot aantal folders en brochures met informatie over o.a. bouwen en wonen, milieu, onderwijs en de Hengelose wijken. U kunt er de meest actuele bestemmingsplannen en gemeentelijke nota's inzien. Tevens is dit het adres voor een gratis hondenpoepschepje of voor luierzakken. Vanaf dinsdagmiddag kunt u het nieuwe Hengelo's Weekblad in de Gemeentewinkel ophalen. Ook met klachten over de bezorging van deze krant kunt u in de Gemeentewinkel terecht.

In de Gemeentewinkel staat een pc met internetmogelijkheden, waar u gratis gebruik van kunt maken. De Gemeentewinkel is makkelijk te vinden: direct bij binnenkomst in het stadhuis aan uw linkerhand. Uw vraag kunt u echter ook per e-mail aan de Gemeentewinkel stellen. De deskundige medewerkers helpen u graag!

Brandweer

Geopend op werkdagen van 07.00 tot 18.00 uur. Het team Preventie heeft een dagelijks spreekuur van 08.00 tot 12.00 uur. U bent welkom aan de Lansinkesweg 59, telefoon: (074) 245 1111, telefoon preventie: (074) 245 1120

Werk aan de weg

Parijsstraat

Tot omstreeks 15 november 2005 is het gedeelte van de Parijsstraat gelegen tussen de Beneluxlaan en de Cardiffstraat in verband met bestratingswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Londenstraat.

Stockholmstraat

Eveneens tot omstreeks 15 november 2005 vinden er werkzaamheden aan de Stockholmstraat plaats, waarvan het verkeer hinder kan ondervinden. Het verkeer wordt omgeleid via de Kopenhagenstraat.

Tijd voor een regenton

Hoe kunt u op een eenvoudige manier zorgvuldiger met water omgaan?

Gebruikt u al een regenton? Het is een eenvoudige en goedkope manier om zorgvuldiger om te gaan met water. Regenwater dat u in een regenton opvangt, is te gebruiken voor het besproeien van de tuin en kamerplanten, maar ook voor kleine schoonmaakklusjes. Zo komt een deel van het schone regenwater weer ten goede aan de bodem en hoeft het water niet onnodig naar een zuiveringsinstallatie te worden afgevoerd. Hierdoor wordt verdroging tegengegaan en kan de waterzuivering efficiënter (en dus minder milieubelastend!) werken. Ook bespaart u op deze manier al gauw enkele duizenden liters drinkwater per jaar, iets dat u zeker in uw portemonnee zult voelen.

Regentonnen verkrijgbaar bij Natuur en Milieu Communicatie

U kunt kiezen uit twee modellen. Er is een model regenton van donkergroen PE-kunststof (25) en een model is van oud hout ( 55), inclusief houten kraan en los deksel. Voor 7,50 extra krijgt u een regenautomaat voor aansluiting van de tonnen op de regenpijp. U betaalt middels een door u af te geven éénmalige machtiging. De formulieren hiervoor zijn ter plekke te verkrijgen. U bent welkom aan de Van Alphenstraat 25-27; voor informatie kunt u bellen met (074) 255 06 07 of mailen naar cnme@hengelo.nl.

Eén loket voor wonen, zorg en welzijn

Partners tekenen convenant frontoffice Infoplein (chapeau)

Vier instanties zetten op 21 oktober 2005 samen met wethouder Bert Otten (Zorg) hun handtekening onder een convenant voor het frontoffice infoplein, ook wel zorgloket genoemd. Hiermee is een belangrijke stap gezet om te komen tot een plek in Hengelo waar u terecht kunt voor informatie en advies over wonen, welzijn en zorg. Het infoplein wordt gevestigd in het voormalig stadskantoor aan het Burgemeester Jansenplein. Begin 2006 zal het in gebruik worden genomen. Naast de gemeente ondertekenen de Stichting Welzijn Ouderen Hengelo, MEE Twente, Stichting Informele Zorg en Patiënten en Consumenten Platform Twente het convenant.

Wat betekent het convenant?

Het convenant geeft de uitgangspunten weer van het loket. Dit gaat uit van een in Twente ontwikkeld model waarbij de baliemedewerker de informatie onafhankelijk aanbiedt. Vanuit het loket wordt nauw samengewerkt met de betrokken instanties op het terrein van wonen, zorg en welzijn die in hetzelfde gebouw worden ondergebracht (backoffice). Hierbij gaat het bijvoorbeeld om aanvraagprocedures.

WMO

De volgende stap wordt het concreet uitwerken van de vormgeving van het loket, de personele invulling en de financiën. De komst van het zorgloket heeft ook betrekking op de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) die in voorbereiding is. De één-loket-gedachte maakt hiervan onderdeel uit.

Hoe staat het met de invoering van en voorbereiding op de WMO?

Op 27 mei 2005 is het wetsvoorstel voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) naar de

Tweede Kamer gezonden. Als de Tweede Kamer dit najaar nog akkoord gaat, zal de wet per 1 juli 2006 worden ingevoerd. Of deze datum ook gehaald gaat worden is nog steeds niet zeker. We houden er inmiddels rekening mee dat de invoering uitgesteld gaat worden tot 1 januari 2007.

Wat is de WMO voor een wet?

Uitgangspunt van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is dat iedereen zelfstandig moet kunnen functioneren in de maatschappij. Wanneer dat als gevolg van bijvoorbeeld een beperking niet op eigen kracht lukt, moet de gemeente de noodzakelijke ondersteuning aanbieden. De gemeente speelt dus een centrale rol in de WMO. De WMO is een kaderwet die het mogelijk maakt dat de gemeente zelf beleid ontwikkelt. Op het moment dat de WMO wordt ingevoerd, vervalt een aantal andere wetten. In de wet zijn negen prestatievelden opgenomen die beschrijven op welke terreinen van de gemeente acties worden verwacht

Hoe bereidt de gemeente Hengelo zich voor?

Er is een stuurgroep ingesteld waarin, naast de diverse gemeentelijke sectoren en diensten, de wethouders Wonen (G. Weber), Welzijn (H. Nijhof) en Zorg (B. Otten) zijn vertegenwoordigd. De gemeenteraad heeft de WMO op de strategische agenda gezet. In de vergadering van de raadscommissie Werken en Zorg op woensdag 19 oktober 2005 komt de planning van de voorbereidingen op de WMO aan de orde. U leest dit elders op deze pagina. Zodra er meer bekend is over de definitieve inhoud van de wet en invoeringsdatum kunnen we verder met het betrekken van de direct betrokkenen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de algemene website www.invoeringwmo.nl of op www.hengelo.nl onder Leven en Wonen -> Welzijn en Zorg -> WMO.

Raadscommissies

De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

Ruimte en Wonen

De commissie vergadert op dinsdag 11 oktober 2005 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Borne, en aansluitend in de burgerzaal van het stadhuis in Hengelo. De vergadering wordt voortgezet op dinsdag 18 oktober. Op de agenda staat onder meer:


· ontwerpbestemmingsplan De Veldkamp (gezamenlijke behandeling met de commissie Grondgebied van de gemeente Borne)

· ontwerp-beeldkwaliteitplan Buren-De Veldkamp (gezamenlijke behandeling met de commissie Grondgebied van de gemeente Borne) Schorsing op 11 oktober om 20.00 uur, voortzetting van de vergadering in de burgerzaal van het stadhuis in Hengelo om 20.30 uur:


· vaststellen wijkplan Hengelose Es


· het nemen van een voorbereidingsbesluit en toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van twee woningen aan de Bornsedijk (nabij nr. 17) in Hengelo

De vergadering wordt voortgezet op dinsdag 18 oktober 2005 om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis in Hengelo:


· 2e beleidsrapportage 2005


· Beleidsbegroting 2006

Bestuurszaken
De commissie vergadert op maandag 17 oktober 2005 om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis. Op de agenda staat onder meer:
· Regionale samenwerking met een presentatie Euregio
· 2e Beleidsrapportage en beleidsbegroting

· Trouwlocatie landgoed Drienerwolde

· Stemmen in een willekeurig stemlokaal

· Vaststelling drank- en horecaverordening

· Afrekening fractie-ondersteuing 2003
Leefbaarheid en Jeugd
De commissie vergadert op dinsdag 18 oktober 2005 om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staat onder meer:
· Beleidsbegroting 2006 2009

· 2e Beleidsrapportage 2005

· Gemeentelijk Waterplan
Voorafgaand aan de vergadering wordt om 19.00 uur in de raadszaal een presentatie gegeven over Metropool.
Werken en Zorg
De commissie vergadert op woensdag 19 oktober 2005 om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis. Op de agenda staat onder meer:
· Beleidsbegroting 2006 2009

· Beleidsrapportage 2005-10-13 Nota De Sociale Verbouwing, visie op de sociale infrastructuur Berflo Es

· Concept nota minderhedenbeleid Burger in Hengelo
· Wet Maatschappelijke Ondersteuning: bestuurlijke opdracht en convenant front office infoplein

· Voorstel tot herziening van de Verordening Voorziening Gehandicapten, het Besluit Eigen Bijdrage en Financiële tegemoetkomingen Voorzieningen Gehandicapten, en het Verstrekkingenboek WVG.
Middelen en Economie
De commissie vergadert op donderdag 20 oktober 2005 om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis. Op de agenda staat onder meer:
· Beleidsbegroting 2006 2009

· 2e Beleidsrapportage 2005

· Tarieven gemeentelijke belastingen 2006

· Beleidsnotitie Reserves en voorzieningen 2005 inclusief doorlichting
· Financiële haalbaarheid De Veldkamp

· Herziening grondexploitaties per 1 januari 2005
· Planschade nieuwe stijl

· Controleprotocol 2005
De stukken liggen ter inzage bij De Gemeentewinkel en de bibliotheek.

Bestemmingsplannen

Ontwerp beeldkwaliteitplan Buren - De Veldkamp

De gemeenten Borne en Hengelo ontwikkelen gezamenlijk het nieuwe bedrijventerrein Buren - De Veldkamp. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Rijksweg A1 aan de zuidzijde, de Steenbakkersweg aan de westzijde, de Tichelkampweg aan de noordzijde en de spoorlijn Almelo - Enschede aan de oostzijde. Voor dit nieuwe bedrijventerrein is een ontwerp beeldkwaliteitplan Buren De Veldkamp opgesteld. Dit beeldkwaliteitplan is bedoeld om sturing te geven aan de ruimtelijke kwaliteit van het terrein. Het beeldkwaliteitplan geeft criteria voor de gewenste verkaveling en het bebouwingsbeeld, de uitgangspunten voor de kavelinrichting en de inrichting van de openbare ruimte. Dit plan dient zodoende als toetsingskader bij de beoordeling van bouwplannen en voor het gebruik en de inrichting van het bijbehorende bouwperceel. Dit beeldkwaliteitplan gaat gelden voor zowel het Bornse als het Hengelose deel.

Ter inzage en inspraak

Op grond van artikel 12 lid 4 van de Woningwet en ter voldoening aan de Inspraakverordeningen van beide gemeenten ligt het ontwerp-beeldkwaliteitplan met ingang van dinsdag 25 oktober tot en met maandag 5 december 2005 ter inzage bij:


· de publieksbalie van het gemeentehuis in Borne


· de Gemeentewinkel in het stadhuis in Hengelo


· de afdeling Bouwen in Hengelo.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen en belanghebbenden hun eventuele zienswijzen schriftelijk indienen bij:


· burgemeester en wethouders van Borne, Postbus 200, 7620 AE Borne, en/of bij


· burgemeester en wethouders van Hengelo, Postbus 200, 7500 AA Hengelo.

Desgewenst kunnen ook mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Hiervoor kunt u binnen de termijn van terinzagelegging een afspraak maken met mevrouw S. Swart-Beekhuis, telefoon (074) 265 8644 of mevrouw G.G.F. Boers, telefoon (074) 265 8634 van de gemeente Borne of de heer B.J.J. Mollink (074) 245 9664 van de gemeente Hengelo.

Ontwerpbestemmingsplannen

De Veldkamp

Het ontwerp-bestemmingsplan De Veldkamp voorziet in de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein van circa 70 hectare aan de zuidzijde van Borne, op grondgebied van de gemeenten Borne en Hengelo. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Rijksweg A1 aan de zuidzijde, de Steenbakkersweg aan de westzijde, de Tichelkampweg aan de noordzijde en de spoorlijn Almelo-Enschede aan de oostzijde. Ter inzage en zienswijzen
Het ontwerp bestemmingsplan De Veldkamp ligt met ingang van dinsdag 25 oktober tot en met maandag 5 december 2005 ter inzage bij:
· de publieksbalie van het gemeentehuis in Borne


· de Gemeentewinkel in het stadhuis in Hengelo


· de afdeling Bouwen in Hengelo.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken aan:

· de gemeenteraad van Borne, Postbus 200, 7620 AE Borne, en/of bij
· de gemeenteraad van Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Desgewenst kunt u mondeling uw zienswijzen kenbaar maken. Hiervoor kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met mevrouw S. Swart-Beekhuis, telefoon (074) 265 8644 of mevrouw G.G.F. Boers (074) 265 8634 van de gemeente Borne of de heer B. Mollink (074) 245 9664 van de gemeente Hengelo.

· Beekforelstraat 33, oprichten carport


· Bongertsweg 17, oprichten garage annex berging


· Caro van Eyckstraat 57, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker


· Caro van Eyckstraat 59, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker


· Celebesstraat 83, veranderen en vergroten woonhuis


· Charlotte Köhlerstraat 15, oprichten overkapping


· De Akker 1 B, veranderen en vergroten woonhuis


· Leliestraat 21, plaatsen dakkapel


· Nico Maasstraat 12, veranderen woonhuis


· Noordelijke Esweg 202, oprichten overkapping


· Oelerweg 8, veranderen en vergroten woonhuis


· Parijsstraat 33, veranderen en vergroten woonhuis en vergroten overkapping


· Wethouder Voogdgeertstraat 54, veranderen en vergroten woonhuis


· Zwaluwstraat 27, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker en plaatsen dakkapel

· Agathaplein 100, inrichten supermarkt


· Berkweg 19, oprichten garage annex berging en kantoorruimte


· Deurningerstraat 147, oprichten garage annex berging


· Drienerbeekweg 14, veranderen en vergroten opslagruimte waanvraag


· Enschedesestraat 127 D, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten garage


· Enschedesestraat 27, plaatsen lichtreclame


· Havenstraat 1, plaatsen terreinafscheiding


· Industriestraat 131, veranderen en vergroten woonhuis


· Jan Tinbergenstraat nabij nr. 201, oprichten bedrijfsverzamelgebouw


· Jan Tinbergenstraat 202, plaatsen reclamebord


· Plataanstraat 8, veranderen en vergroten vijver


· Vosboerweg 30, oprichten bedrijfshal

Reguliere bouwvergunningen eerste fase


· Steijnstraat 25, veranderen en vergroten woonhuis Aanlegvergunning

Aangevraagd


· Haimersweg, voor het aanleggen van circa 1,7 hectare beplanting en houtopstanden.

Nadat burgemeester en wethouders over deze aanvraag een besluit hebben genomen, wordt deze gepubliceerd. Daarna kunt u -wanneer u belanghebbende bent- een bezwaarschrift indienen.

Voorgenomen vrijstellingen

Artikel 19, lid 1 WRO

De gemeenteraad heeft op 4 oktober 2005 besloten toepassing te geven aan de artikel 19 lid 1 WRO procedure. Burgemeester en wethouders zijn van plan de verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel voor:


· Genselerweg 15, het oprichten van een veestal en een kapschuur.

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Ter inzage en zienswijze

U kunt de bouwplannen en de bijbehorende stukken van 19 oktober tot en met 29 november 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijk Bestuursrecht, telefoon (074) 245 9880.

Artikel 19, lid 2 WRO+ 50, lid 6 WW

Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor:


· Vikkerhoekweg 70, het oprichten van een kapschuur.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende en met het toekomstige bestemmingsplan maar past binnen de vrijstellingenlijst van Gedeputeerde Staten van Overijssel.

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerpbesluit van 19 oktober tot en met 15 november 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

Artikel 19, lid 3 WRO

Rectificatie

In de advertentie van week 40 is abusievelijk een bouwplan op het perceel


· Tunisstraat 12

onder de kop Artikel 19, lid 3 WRO vermeldt. Het bouwplan is in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan en er is geen vrijstelling nodig als bedoeld in artikel 19, lid 3 WRO.

Artikel 19, lid 3 WRO + 50, lid 4 WW

Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen en de aanhoudingsplicht te doorbreken voor:
· Patrijsstraat 2, het oprichten van een garage


· Vechtlaan 46, veranderen en vergroten van een woonhuis.

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar zijn in overeenstemming met het toekomstig bestemmingsplan.

Inzien en zienswijzen

U kunt de ontwerpbesluiten van 19 oktober tot en met 29 november 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Desgewenst kunt u mondeling uw zienswijzen kenbaar maken.

Artikel 19, lid 3 WRO

Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor:


· Vikkerhoekweg 41, veranderen en vergroten van een woonhuis

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerpbesluit van 19 oktober 2005 tot en met 15 november 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

Artikel 19, lid 3 WRO

Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor:

· Carl Muckstraat 22, veranderen en vergroten van een woonhuis
· Piet Mondriaanstraat 86, veranderen en vergroten van een berging
· Fie Carelsenstraat 58, veranderen en vergroten van een woonhuis. De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Inzien en zienswijzen
U kunt de ontwerpbesluiten van 19 oktober 2005 tot en met 29 november 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Desgewenst kunt u mondeling uw zienswijzen kenbaar maken. Vergunningenbesluiten

Burgemeester en wethouders hebben voor de inrichting gelegen aan:


· Wolfkaterweg 56, een oprichtingsvergunning verleend aan H.G. Scholten, voor een inrichting voor het houden van rundvee, recreatie-activiteiten en de opslag van machines.

Tegen de ontwerpbeschikking zijn bedenkingen ingebracht. Naar aanleiding hiervan zijn enkele geluidsvoorschriften gewijzigd en toegevoegd. Aan de vergunningen zijn voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.
Inzien en beroepschrift

U kunt de desbetreffende stukken van 19 oktober tot en met 29 november 2005 inzien bij de afdeling Milieu. U kunt van 20 oktober tot en met 30 november 2005 een beroepschrift (in tweevoud) indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), als u belanghebbende bent en:


· tijdig bedenkingen tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend


· redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen bedenkingen tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:


· de naam en adres van de indiener


· de dagtekening


· een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (en een kopie van het besluit)


· de gronden van het beroep.

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd, voor een natuurlijk persoon bedraagt dit 138,- euro en voor een rechtspersoon 276,- euro. Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen via telefoon 0800-8051 van Postbus 51 of via de internetsite www.postbus51.nl. Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Kapvergunningen

Verleend

In de week van 5 oktober 2005 tot en met 11 oktober 2005:


· PC Hooftlaan, opzij van huisnummer 120, kappen van 1 kastanjeboom. Herplant: geen.
Wijkbeheer in het Stadskantoor Hengelo. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit- een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:


· naam en adres van de indiener


· de dagtekening


· een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht


· de gronden van het bezwaar.
als een bezwaarschrift.