1e persbericht van dinsdag 18 oktober 2005

Eindhoven 18-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Overval op winkel

Maandag rond 17.40 uur is een overval gepleegd op een winkel aan het Sint Trudoplein. Een man bedreigde een caissière met een vuistvuurwapen en eiste geld. Hij ging er met enkele honderden euros vandoor. De man was rond de 20 jaar oud, 1.70 tot 1.75 m groot, donkergetinte huid, slank postuur en kort zwart haar.

Eindhoven: Man aangehouden na schieten op kantoorgebouw

Maandagmiddag is in zijn woning in Woensel een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van zaterdag op zondag enkele malen met een vuurwapen heeft geschoten op de ruiten van een kantoor aan de Bredalaan. Er raakte niemand gewond. Bij hem thuis werden enkele hulzen gevonden. Hij vuurwapen zou hij weggegooid hebben. Hij bekende geschoten te hebben. De aanleiding zou een arbeidsconflict zijn.

Eindhoven: Auto weg na inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Bergen op Zoomstraat. De voordeur is vermoedelijk via de brievenbus opengemaakt. Uit de woning verdwenen de autosleutels en daarmee is de auto, een blauwe Toyota Yaris met het kenteken 61-DL-GL, weggenomen.

Eindhoven: Een gespreid bedje

Personeel van een winkel in de binnenstad van Eindhoven ontdekte dinsdagmorgen een vrouw in een van de bedden op de beddenafdeling. Dat gebeurde toen de bedden aan het begin van de dag werden opgemaakt. De 28-jarige vrouw uit Den Bosch zocht maandag voor een nachtje onderdak en verstopte zich tegen sluitingstijd onder een bed. Nadat het personeel naar huis was gegaan kroop ze lekker onder de dekens. Na een goede nachtrust werd proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraken in woningen

* In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Speldenmaker. De achterdeur is opengebroken en uit de woning verdwenen een fotocamera, twee lenzen en geld, 10 euro.
* In diezelfde nacht werd ingebroken in een woning aan de Munterstraat. Ook hier was de achterdeur het doelwit van de inbreker. Er is een briefje van 50 euro meegenomen.

Budel: Man met harddrugs aangehouden

In een horecazaak in Budel is dinsdag om 0.50 uur een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Personeel van de zaak betrapte hem met vier xtc-pillen en een cachet cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de man is ingesloten.

Aarle-Rixtel: Dronken bestuurder tegen lantaarnpaal

Een 40-jarige Helmondse automobilist raakte maandagavond rond 23.25 uur gewond nadat hij met zijn auto op de Bakelseweg uit de bocht vloog. De auto ging over de kop en belandde tegen een lantaarnpaal. De bestuurder raakte gewond. Hij is met een gebroken rib en verschillende kneuzingen in het ziekenhuis opgenomen. Hij had gedronken en blies een promillage van bijna 2. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Auto gestolen

Vanaf de Heuvel is in de nacht van maandag op dinsdag een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 86-JR-LT gestolen.

Mariahout: Scooter en gereedschap weg bij inbraak

Bij een inbraak in een garage bij een woning aan de Pastoor van Eijndhovenstraat zijn in de nacht van maandag op dinsdag een Gilera scooter, twee schroefmachines, een boormachine, een slijpmachine, een decoupeerzaag en een Zündapp motorblok weggenomen. De deur is open gebroken.

Gemert: Fietskijkdag op politiebureau in Gemert

Op zaterdag 5 november tussen 11.00 en 15.00 uur wordt op het politiebureau aan de Komweg in Gemert een fietskijkdag gehouden.

Bij dit bureau staat een aantal fietsen waarvan de eigenaar niet bekend is.

Belangstellenden, die hun fiets kwijt zijn, kunnen die dag komen kijken of hun fiets erbij staat. Ze dienen wel de gegevens van de fiets en het eventuele sleuteltje van de fiets mee te brengen.