Politie Groningen

Persberichten dinsdag 18 oktober 2005

Provincie Groningen 18-10-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandagmiddag in de stad een snelheidscontrole gehouden.
Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1410, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: politie vindt gestolen motor na anonieme melding De politie heeft maandagmiddag dankzij een melding aan de tiplijn Meld Misdaad Anoniem een gestolen motor teruggevonden. De motor werd conform de melding in een schuur in de Asterstraat aangetroffen. Het voertuig bleek in het weekend van 8 en 9 oktober uit een schuur aan de Meerpaal te zijn gestolen. Een 28-jarige man uit Groningen meldde zich dezelfde middag op het politiebureau. Volgens zijn zeggen had hij de motor van een onbekende man gekregen in ruil voor een kleine hoeveelheid cocaïne. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer. De motor zal worden teruggegeven aan de 32-jarige rechtmatige eigenaar.

Groningen: ongeval met vier autos
Bij een verkeersongeval op de Beneluxweg zijn maandagochtend vier personenautos beschadigd geraakt. Een rij personenautos stond stil voor het rode verkeerslicht te wachten op de ringweg. Op dat moment kwam een 22-jarige man uit Sneek in zijn auto aanrijden. Hij zag dat het verkeerslicht op groen sprong. Hij kon echter niet tijdig remmen, waarna een aanrijding ontstond. Door deze aanrijding werden nog twee andere autos kop-staart aangereden. Drie van de vier betrokken voertuigen moesten worden afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snorfietster gewond na ongeval
Een 41-jarige vrouw uit Groningen is maandagochtend op de Kerklaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw was met haar snorfiets tegen de breedteverlichting van een geparkeerde aanhangwagen aangereden. Zij kwam vervolgens ten val. Met verwondingen aan de knie, arm en hand werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: man aangehouden bij verkeerscontrole
De politie heeft maandagmiddag bij een verkeerscontrole op het Winschoterdiep een 56-jarige man uit Glimmen aangehouden voor belediging. De Glimmenaar werd betrapt bij het niet handsfree telefoneren in zijn auto. Direct reageerde de man recalcitrant door allerlei opmerkingen te maken. Op het moment dat de politieagent de bekeuring wilde uitreiken, beledigde de verdachte hem in woorden. Hierop werd de man aangehouden. Op het politiebureau werd hij gehoord, waarna hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De politie controleerde op de Winschoterweg 180 voertuigen en deelde vijftien bekeuringen uit voor onder meer snelheid (4x), geen gordel (6x), niet handsfree bellen (2x) en kans op vallende lading (3x). De controle duurde een uur.

Groningen: Hoogezandster bedreigt ex-vriendin
De politie heeft maandagmiddag op de Hora Siccemasingel een 21-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor bedreiging. De Hoogezandster was een school binnengelopen en had in het gebouw zijn 18-jarige ex-vriendin in bewoordingen bedreigd. De scholiere vluchtte een klaslokaal binnen, waarna een docent de verdachte de school uitstuurde. Buiten de school werd de Hoogezandster aangetroffen en aangehouden. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De ex-vriendin doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser onderuit
Een 22-jarige man uit Groningen is maandagnacht op de Eendrachtsbrug gewond geraakt na een val met zijn fiets. Hij moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis worden gebracht. De reden van de val is niet bekend geworden. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: man zwaar gewond na bijtincident
Een 62-jarige man uit Groningen is maandagmiddag aan de Froukemaheerd gewond geraakt. De Stadjer liep te wandelen in het
hondenuitlaatgebied. Op dat moment rukte een hond van het ras Amerikaanse Pitbull, zich los van zijn 23-jarige eigenaresse uit de stad. Het beest begon te snuffelen aan de 62-jarige Stadjer, die daar niet van gediend was. Hij probeerde met zijn tas de hond in een andere richting te krijgen. Als reactie hierop viel de Pitbull het slachtoffer aan en beet hem in zijn hoofd. Met zware bijtwonden aan het gezicht werd de Stadjer naar het ziekenhuis gebracht. De hond werd inbeslaggenomen en naar een dierenasiel gebracht.

Blijham: roodlicht-controle tijdelijke maatregel
Maandag zijn er zes automobilisten bekeurd voor het rijden door rood bij de verkeerslichten die als tijdelijke maatregel gelden op het Oosteinde in Blijham. Dit in verband met de werkzaamheden aan de brug over de Westerwoldsche Aa. De politie zal vaker steekproeven nemen.

Spijk: bromfietser gewond door botsing met tractor
Een 17-jarige bromfietser uit Oude Schip is maandagmorgen gewond geraakt toen hij op de Hoofdweg-Noord in Spijk in botsing kwam met eren tractor met aanhangwagen. De bromfietser is met knie en schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Delfzijl, maar kon daarna weer neer huis. De bromfietser reed over de Hoofdweg-Noord komende vanuit de richting Lage Trijnweg. De tractor, bestuurd door een 20-jarige inwoner van Bierum, kwam van de andere kant. Vermoedelijk heeft de bromfietser de tractor te laat gezien, waardoor hij sterk moest afremmen en de bromfiets onderuit schoof. Hij botste vervolgens tegen het linker achterwiel van de tractor. De bromfiets raakte ernstig beschadigd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Stadskanaal, Unikenstraat : aantal geregistreerde voertuigen: 356, aantal overtredingen: 59 , hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Leek , Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 283, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Grootegast , Langeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 159, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Tolbert , Oldebertweg : aantal geregistreerde voertuigen: 436, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.