FloraHolland


Nieuwbouw Noviflora op Trade Parc Westland officieel van start

NAALDWIJK (18 oktober 2005) - De bouw van het nieuwe bedrijfspand van Noviflora Holland BV is officieel gestart. De oudste en de jongste generatie hebben op 17 oktober jl. de eerste paal geslagen van het nieuwe pand. Het nieuwe onderkomen wordt gebouwd op Trade Parc Westland, het bedrijventerrein voor handelsondernemingen in sierteeltproducten. Trade Parc Westland bevindt zich op het terrein van FloraHolland in Naaldwijk. Noviflora is de tweede klant die gestart is met de bouw op Trade Parc Westland.

Noviflora is marktleider in de export van kamer- en tuinplanten naar Scandinavië. Duitsland en Midden-Europa zijn andere belangrijke afzetgebieden. De klantenkring bestaat uit groothandel, ketens waaronder grootwinkelbedrijven, grote/zelfstandige tuincentra en de institutionele markt. Voor de meest optimale verwerking van haar producten, het bieden van de gewenste service aan haar klanten alsmede toekomstige groei mogelijk te maken, heeft Noviflora behoefte aan een ruimere locatie waarin een optimale logistieke afhandeling kan plaatsvinden. Voor de 45 medewerkers wordt een optimale werkomgeving gecreëerd. Hierbij optimaal inspelend op snelle verwerking, optimale werkomstandigheden, goede bereikbaarheid van leveranciers, moderne ICT-ondersteuning op de werkvloer en met voldoende ruimte om een groeiende stroom van producten steeds weer just-in-time voor hun klanten te kunnen verwerken. Vanuit de nieuwe locatie kan Noviflora haar positie als professionele handelspartner voor klanten en leveranciers verder versterken.

FloraHolland bouwt samen met haar klanten
Voor handelsbedrijven in sierteeltproducten biedt Trade Parc Westland huisvesting op maat. Handelsbedrijven investeren zelf in grond en gebouwen. De infrastructuur en de logistieke voorzieningen worden door FloraHolland gerealiseerd. Trade Parc Westland is 35 hectare groot. De eerste fase is 16 hectare groot en is eind 2001 officieel in gebruik genomen. De tweede fase wordt momenteel ontwikkeld en is 19 hectare groot. In 2005 realiseert FloraHolland de infrastructuur en de logistieke voorzieningen zodat de eerste handelsbedrijven kunnen beginnen met bouwen. In 2006 openen de eerste klanten hun deuren.

Hans van Reisen, oprichter en eigenaar van Noviflora, slaat samen met kleindochter Charlotte de eerste paal van het nieuwe pand van Noviflora Holland BV op Trade Parc Westland.


---