Politie Zuid-Holland-Zuid

18/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-10-2005 - Persberichten District I

BEROVING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- De politie stelt een onderzoek in naar een beroving welke op zondagavond 16 oktober 2005 omstreeks 22.15 uur plaatsvond op het Bagijnhof. Een 50 jarige man uit Dordrecht werd ter hoogte van de winkel Xenos van zijn fiets getrokken en op de grond gegooid. Daar werd hij geschopt en geslagen door 2 nog onbekende mannen en daarna van zijn portemonnee met daarin geld en pasjes en een sleutelbos beroofd. Hij liep daarbij diverse blauwe plekken en stijve spieren op. Na de beroving gingen de twee mannen er op de zilvergrijze fiets van het merk Gazelle van het slachtoffer vandoor in de richting van de Lange Breestraat. Het slachtoffer liep de mannen achterna en werd op de hoek Bagijnhof met de Lange Breestraat aangesproken door een nog onbekende man die vertelde dat zijn sleutels daar lagen. Deze man is mogelijke getuige geweest van de beroving. De politie is op zoek naar deze man of andere getuigen die iets gezien hebben of weten van de beroving. Zij worden verzocht te bellen met de recherche Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BRANDSTICHTING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op maandagmorgen 17 oktober een 42-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Dit gebeurde nadat de man zich had gemeld op het politiebureau aan de Nassauweg. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het in brand steken van twee autos in de nacht van zaterdag 16 oktober. Een auto op de Havikweg stond die nacht in brand. De brandweer bluste de brand. De eigenaar van de auto vertelde dat hij twee personen weg had zien rennen in de richting van de Devel. Vervolgens kwam er een tweede melding binnen van een autobrand op de Gruttostraat. De politie ging er direct op af en greep een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht in de kraag. Tijdens het verhoor verklaarde de 16-jarige dat de 42-jarige bij hem was toen de 16-jarige de auto op de Havikweg in brand stak. De auto in de Gruttostraat zou door de 42-jarige in brand zijn gestoken. De man zal worden gehoord over zijn betrokkenheid. Hij werd in verzekering gesteld.

DERDE VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft een derde verdachte aangehouden na de vondst van 2308 kilo illegaal vuurwerk in een loods aan de Weeskinderendijk op 7 oktober j.l. Het gaat om een 46-jarige man uit Dordrecht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorhanden hebben en de opslag van de partij illegaal vuurwerk in de loods. De politie kreeg vrijdagochtend 7 oktober j.l. een tip dat er in een loods aan de Weeskinderendijk mogelijk een grote partij illegaal vuurwerk lag. Het Vuurwerkteam van de Politie Zuid-Holland-Zuid verrichte onderzoek en ontdekte in de loods inderdaad een grote partij illegaal vuurwerk. Na het ontdekken van de vangst hield de politie twee mannen aan; een 43-jarige man uit Papendrecht en een 36-jarige man uit Dordrecht. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. De politie zet het onderzoek voort.

WINKELDIEF OF JOURNALIST?
DORDRECHT- Een 46 jarige man uit Dordrecht die werd betrapt tijdens een winkeldiefstal gaf zich uit voor journalist van het Algemeen Dagblad. Dit gebeurde op maandagmiddag 17 oktober 2005 omstreeks 14.30 uur in een winkel op de Voorstraat. De man stal badzout meegenomen en zich vervolgens gemeld bij de beveiliging met het verhaal dat hij journalist was en met een onderzoek bezig was. Dit laatste bleek niet te kloppen en hij werd gelijk door een beveiligingsbeambte aangehouden. Hij verzette zich tijdens de aanhouding en uitte bedreigingen. Hij werd overgedragen aan de politie en ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeers Handhavingsteam (VHT) 30 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 26 keer het niet dragen van de autogordel, 1 keer voor niet hands-free bellen, 1 keer voor het negeren van het rode verkeerslicht en 1 keer voor het alcohol drinken op de openbare weg. Ze hielden de controle op maandag 17 oktober 2005 op de Savornin Lohmanweg, de Talmaweg, de S.M. Hugo van Gijnweg en de Burgemeester de Raadtsingel. In totaal werden ongeveer 250 voertuigen gecontroleerd.

BELEDIGING
DORDRECHT- Een 31 jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens belediging van een politieagent. Dit gebeurde op maandagavond 17 oktober 2005 omstreeks 19.45 uur op de Dokweg. De man had alcohol gedronken en deed vervelend bij de skatebaan. Hij kon zich niet legitimeren en kreeg daarvoor een bekeuring. Hij vond het daarbij nodig om de politieagent te beledigen en werd daarop aangehouden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

PITBULL
DORDRECHT- Een Amerikaanse Stephord zonder stamboom is door politieagenten in beslag genomen. Dit gebeurde op maandagavond 17 oktober 2005 omstreeks 22.30 uur. De eigenaresse een 20 jarige vrouw uit Dordrecht is aangehouden. Politieagenten kwamen naar de Savornin Lohmanweg na een melding dat er twee honden aan het vechten waren. Bleek dat de Stephord had gevochten met een Golden Retriever. De Stephord valt onder de regeling agressieve dieren en is daardoor een pitbull terriër. De vrouw deed afstand van de hond. Na verhoor is zij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Een 14 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een fiets. Dit gebeurde op dinsdagochtend 18 oktober 2005 omstreeks 00.15 uur op de Provincialeweg. De jongen reed op een gloednieuwe damesfiets. Hij bekende direct dat hij de fiets bij het NS station had meegenomen om naar huis te rijden. Na verhoor is hij in de loop van dinsdagmorgen heengezonden. Hij is verwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op maandagavond 17 oktober 2005 omstreeks 21.45 uur is op de M. Harpertsz Trompweg een 28 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bromfiets. In het bureau blies hij net boven de streep (280 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

DORDRECHT- Op maandagavond 17 oktober 2005 omstreeks 23.45 uur is op de van den Tempelstraat een 59 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (640 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.