Nederlandse Vereniging van Journalisten

FREELANCEN IS ONDERNEMEN
(driedaagse cursus-cyclus)

Een freelancer moet over een aantal vaardigheden beschikken om zijn/haar journalistieke product af te zetten. Niet elke ondernemer is zich bewust van de invloed die daarbij moet worden uitgeoefend, op jezelf, op het eigen product, op de onderneming. Ondernemen begint met invloed uitoefenen op jezelf; je moet weten welke opdrachten je het liefste doet, welke je alleen doet voor het geld. Als je weet welke keuzes je kunt maken kun je duidelijker acquireren en onderhandelen. Bij acquireren gaat het niet alleen om het vinden van nieuwe opdrachtgevers, maar gaat het er ook om de relatie met bestaande opdrachtgevers op een goede manier te onderhouden. En als je de opdracht hebt verworven is het de kunst om die prijs te krijgen die je ervoor hebben wilt.

FreelancersAdviesNVJ biedt leden van de secties Freelance en NVF opnieuw een korte cursus aan verspreid over drie dagen waarin deze aspecten aan de orde komen. Het is sterk aan te bevelen de hele cyclus te volgen. Voor de cursussen is veel belangstelling gebleken, aanmeldingen voor de complete cursus hebben dan ook voorrang. Afhankelijk van beschikbaarheid van plaats kan eventueel de cursus onderhandeling of acquisitie apart worden gevolgd, maar alleen na het volgen van de eerste cursus, ondernemen.

De cursussen worden op het NVJ-secretariaat gegeven, van 09.30 uur - 18.30 uur, inclusief lunch en borrel na met collega's.

Woensdag 14 december 2005 - ondernemen (kosten E 75,- ) Woensdag 25 januari 2006 - acquireren (kosten E 95,-) Woensdag 15 maart 2006 - onderhandelen (kosten E 95,-)

Niet-leden betalen resp. E 95,-, 125,-, 125,-

Aanmelding: freelancersadvies@nvj.nl of telefonisch 020 - 676 90 66

Reageren: freelance@nvj.nl Telefoon NVJ: 020 -67 66 77 1