Welkom op de website van de Kadernota buitengebied Westerveld

Op 11 oktober 2005 heeft in het Dingspilhuus in Diever een presentatie plaatsgevonden van de conceptkadernota Buitengebied. Deze kadernota vormt de opmaat voor het (vanaf 2006 op te stellen) bestemmingsplan buitengebied. In het bestemmingsplan buitengebied zullen de keuzen op hoofdlijnen van de kadernota naar het kavelniveau worden doorvertaald. In de maanden voorafgaand aan 11 oktober is reeds een intensief traject doorlopen, waaronder een aantal themabijeenkomsten met de verschillende `spelers in het veld'. De uit deze bijeenkomsten verkregen gegevens hebben in belangrijke mate de input gevormd voor de inhoud en opzet van de Kadernota.

Zoals op 11 oktober duidelijk naar voren kwam, is de conceptkadernota opgebouwd rond de Nota Ruimte van het rijk en dan met name rond het `ja, mits-principe'. De Nota Ruimte wil dat gemeentebestuurders en belangenpartijen van meet af aan met elkaar in gesprek gaan om onderzoek te doen naar de verbeterkansen voor het gebied en zich samen begeven in een creatief ontwerpproces. Het vroegere "nee, tenzij" wordt door de Nota Ruimte omgezet in een "ja, mits".

Het gaat de Nota Ruimte in haar visie op het platteland om niet minder dan een nieuwe sturingsstrategie. Wij rekenen erop dat u de invloed van de Nota Ruimte als bron van de op te stellen kadernota door deze drie verschillende brillen bezien concreter kunt inschatten.

Voor het bekijken van de documenten hebt u Acrobat Reader nodig. Dit (gratis) programma kunt u hier downloaden. De bestanden verschillen in omvang en wij adviseren u dan ook de bestanden eerst op te slaan op uw harde schijf en van daaruit te openen. U doet dat door met de rechtermuisknop op de link naar de betreffende kaart te klikken en vervolgens te kiezen voor de optie `doel opslaan als'.

A Conceptkadernota


- Download het conceptrapport (0,8 mb)


- Download een kort samenvatting van de Kadernota (0,1 mb)


- Download de poster `ja mits' (A3, 0,4 mb)


- Download de poster `uitgangspunten' (A3, 0,4 mb)


- Download de kaart gebiedsvisie en popzones (A3, 0,2 mb)

B Presentatie 11 oktober


- Download de presentatie van 11 oktober (0,7 mb)

Verdere procedure


- U kunt uw schriftelijke reacties indienen tot 3 november


- 26 oktober: inloopmiddag en -avond in het Dingspilhuus te Diever (15:00 - 21:00 uur)


- Eventueel kunt u uw schriftelijke reactie mondeling toelichten op 16 november 2005


- 17 november: overleg raadswerkgroep en belangenorganisaties


- 13 december: openbare vergadering Raadswerkgroep


- 26 januari 2006: besluit gemeenteraad over Kadernota

Houd voor de exacte tijden en plaatsen Da's Mooi en de gemeentelijke website in de gaten!

Contactgegevens

U kunt uw schriftelijke reacties richten aan:

Gemeente Westerveld

Postbus 50

7970 AB Havelte

Of: Ontwikkeling@gemeentewesterveld.nl. Download hier een reactieformulier (.doc)