Gemeente Langedijk


LANGEDIJKER PENNING VAN VERDIENSTE VOOR RAADSLID C. MOLENAAR 18 oktober 2005

De heer Molenaar (69) kreeg deze erepenning in verguld zilver tijdens een besloten afscheidsreceptie van gemeente Langedijk in het gemeentehuis aan de Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude. CDA fractievoorzitter Molenaar nam, officieel en in gezelschap van genodigden, afscheid van zijn gemeenteraad.

Een penning van verdienste bestaat sinds 1979 en wordt gegeven aan Langedijkers die zich in het bijzonder én op meerdere terreinen voor de plaatselijke gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om culturele, politieke, historische of sociaal-economische, maar vooral plaatselijke activiteiten. Het gemeentebestuur wil hiermee op een speciale manier blijk geven van waardering.

Cor Molenaar ontvangt de onderscheiding omdat hij gedurende een reeks van jaren actief betrokken is in het maatschappelijk leven van Langedijk. De heer Molenaar is ruim 23 jaar onafgebroken raadslid geweest namens het CDA. In de periode september 1982 tot 1990 was Cor Molenaar raadslid van de voormalige gemeente Sint Pancras en vanaf 1 januari 1990 raadslid van de gemeente Langedijk. Hij vervulde daarbij tevens van 1991 tot 1994 en vanaf 1996 tot heden de functie van fractievoorzitter van het CDA. Als gevolg van de invoering van het dualisme in maart 2002 is de heer Molenaar vanaf april 2002 voorzitter geweest van de raadscommissie Wonen, Werken en Verkeer en vervulde hij als nestor van de raad vanaf maart 2002 tevens de functie van plaatsvervangend voorzitter van de raad van Langedijk.