NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

belang in Foxfire te Foxhol

VKF III, S2 Beheer en N+P Recycling verwerven belang in Foxfire te Foxhol

18 oktober 2005

Foxfire BV te Foxhol heeft overeenstemming bereikt met VKF III (een 100% dochterfonds van de N.V. NOM), S² Beheer BV en N+P Recycling over deelname in Foxfire. VKF III en S² verwerven beide een belang van 30%, de resterende aandelen blijven in bezit van het management van Foxfire en N+P. Met de nieuwe aandeelhouders gaat Foxfire investeren in de bouw van een innovatieve hightech recyclingfabriek voor afval uit de papier- en kartonindustrie.

De fabriek van Foxfire BV zal worden gebouwd in Foxhol. De bouw start eind 2005 waarna in de loop van 2006 de installaties in gebruik kunnen worden genomen. Naar verwachting biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 20 personen.

Foxfire BV
Foxfire BV is opgericht in maart 2004 met als doel het ontwikkelen, produceren en verkopen van producten die gemaakt zijn van overbodig materiaal uit de papier- en kartonindustrie, de zogenaamde `rejects'. Dit zijn plastics en allerlei ander afval dat overblijft nadat papierpulp uit oud papier tot nieuw papier is verwerkt. Foxfire zal zich vooralsnog richten op het maken brandstof voor (kolengestookte) energiecentrales en cementproducenten uit de `rejects'.

S2 Beheer BV
Het Groningse S² Beheer BV beheert en initieert voor een vaste groep beleggers projecten op het gebied van bestaand en nieuw onroerend goed. Daarnaast is S² recent begonnen met het investeren in bedrijven. S² Beheer heeft als doel beleggers een zo hoog mogelijk transparant rendement te bieden met een beperkt risico.

N+P Recycling BV
N+P is een in Europa opererende speler op het gebied van afvalverzameling en recycling. N+P ontwikkelt
`recyclingstotaalconcepten' en voert deze uit. Hiermee garandeert N+P diverse industrieën een betrouwbare afname, levering en inzet van industriële afvalstoffen. Het specialisme van N+P ligt bij transport en handel.