Gemeente Hengelo


IJsbaan in de Hengelose binnenstad

Sfeer en gezelligheid in de decemberperiode

Aan de behoefte aan meer sfeer en gezelligheid in de Hengelose binnenstad in de donkere wintermaanden wordt gehoor gegeven door een ijsbaan op het marktplein te realiseren. De ijsbaan wordt op vrijdag 9 december feestelijk geopend. Tot en met zaterdag 7 januari 2006 kan het publiek er gebruik van maken.

Vorig jaar strandden de plannen door het ontbreken van voldoende financiële middelen en een te krappe voorbereidingstijd. Verschillende partijen hebben zich de afgelopen maanden ingezet om deze winter een ijsbaan in de binnenstad te kunnen realiseren. Vandaag besloot het college in te stemmen met een ijsbaan van 25 x 30 meter op het marktplein tussen het marktpaviljoen en de Brinktoren. De ijsbaan wordt tussen 5 en 8 december opgebouwd, de officiële opening vindt plaats op vrijdag 9 december. Tot en met zaterdag 7 januari 2006 kan het publiek gebruikmaken van de ijsbaan.

Marktterrein wordt vergroot

Om de ijsbaan een plek op de markt te kunnen geven wordt het marktterrein verruimd in de richting van de Brinkstraat en de noordzijde van de markt. Een aantal marktkramen wordt tijdens de wekelijkse woensdag- en zaterdagmarkt daarheen verplaatst.

Extra fietsparkeermogelijkheden

Gedurende de openstelling van de ijsbaan zal op marktdagen de Brinkstraat worden afgesloten voor fietsverkeer. Bekeken wordt, of er mogelijkheden zijn om op marktdagen extra fietsparkeercapaciteit in de nabije omgeving aan te bieden.

Randprogramma

Op dit moment wordt door alle betrokken partijen (zoals de VSH, Horeca, Stadsmarketing, ondernemers De Brink, de Marktbond) hard gewerkt aan het randprogramma op en rond de ijsbaan en het marktplein. Getracht wordt om zoveel mogelijk kerstactiviteiten op en rond het marktplein te bundelen.