Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom (18/10)

BERGEN OP ZOOM, 18 oktober 2005

Politie houdt verkeerscontroles
HOOGERHEIDE: De politie hield op maandag 17 oktober tussen 11.25 uur en 16.30 uur een snelheidscontrole op de Putseweg. 2911 passanten passeerden de controle. Hiervan waren er 15 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u, terwijl de maximum snelheid 80 km/u bedroeg.

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag 17 oktober op verschillende plaatsen in de genoemde gemeente verkeerscontroles. Hierbij is één bekeuring uitgeschreven voor het niet handsfree bellen tijdens het besturen van een auto. Vijf bestuurders kregen een bekeuring voor het niet tonen van het rijbewijs na de eerste vordering. Maar liefst 26 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Eenmaal is een boete uitgeschreven voor het rijden met een te gladde.

Politie onderzoekt diefstal buks
HOOGERHEIDE: Op maandag 17 oktober is er vanuit de bijkeuken van een woning aan de Antwerpsestraatweg een buks ontvreemd. De daders zijn ingeslopen via een achterdeur en hebben het wapen weggenomen. Omstreeks 20.30 uur zag een getuige vier mannen lopen met een buks. Hij herkende het wapen en waarschuwde de eigenaar. De eigenaar heeft de daders tevergeefs gezocht in de buurt. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en onderzoekt de zaak.

Bejaarde vrouw opgelicht
BERGEN OP ZOOM: Op maandag 17 oktober belde een onbekende man aan bij de woning van een 85-jarige vrouw aan de Plejadenlaan. Dit gebeurde tussen 13.00 uur en 14.45 uur. De vrouw liet de man binnen. Hij bood aan haar pinpas te vernieuwen. Hij zegt hiervoor haar oude pas nodig te hebben. Op onbekende wijze heeft de man vervolgens haar de pas ontfutseld. Vervolgens is de man er met de pas vandoor gegaan en heeft vrijwel direct een geldbedrag van honderden euros gepind van de rekening van de vrouw.

Politie houdt ontuchtpleger aan
BERGEN OP ZOOM: De districtsrecherche van de politie Bergen op Zoom heeft dinsdagochtend een 53-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen met minderjarige jongens in de periode van het jaar 2000 tot en met heden. De politie heeft inmiddels een tweetal aangiften opgenomen van jongens tussen de 10 en 16 jaar oud, beiden inwoners van Bergen op Zoom. De handelingen hebben plaatsgevonden in de woning van de verdachte. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat één van de slachtoffers aangifte kwam doen. Meerdere slachtoffers worden niet uitgesloten. De verdachte is inverzekering gesteld.

Politie neemt aangifte op van auto-inbraken
RUCPHEN / HOEVEN: De politie heeft aangifte opgenomen van meerdere auto-inbraken in de genoemde gemeenten. In Rucphen is op de Kerkstraat maandag 17 oktober tussen 17.00 uur en 18.15 uur ingebroken in een geparkeerde auto. Radio/cd speler is ontvreemd.
Op de Duwvaart is tussen middernacht van donderdag 18 oktober 07.00 uur ingebroken in een auto. Er zijn twee ruiten van de auto ingeslagen en de auto is doorzocht. Men heeft een gereedschapskist ontvreemd. In Hoeven is tussen 17 oktober 21.30 uur en 18 oktober 08.00 uur van een geparkeerde auto een ruit ingeslagen. De daders namen de autoradio weg.
Op de Gaverenhoek is tussen 17 oktober 21.30 uur en 18 oktober 08.00 uur geprobeerd de portier van een auto open te breken. De daders probeerden met een breekvoorwerp de portier te forceren. De auto is hierdoor beschadigd. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden en sluit meerdere auto-inbraken niet uit.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Tussen maandagmiddag 17.30 uur en maandagavond 20.45 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Hogerwerf. De daders forceerde een rolluik aan de voorzijde van het pand en konden zo via de schuifdeur het pand binnenkomen. Vanuit het pand is een computer en geldkistje meegenomen.

Woninginbraken
WOUW: In een woning aan de Landeweel is het afgelopen weekend ingebroken. De bewoners kwamen gisteren tot de ontdekking dat de daders via een raam aan de achterzijde van de woning zijn binnengekomen. De gehele woning is doorzocht. Een kluis met sieraden is meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

ROOSENDAAL: In een woning aan de Beetslaan is maandag ingebroken. Het slot van de achterdeur is door de daders geforceerd waarna zij binnen konden komen. De gehele woning is doorzocht. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen.

Politie houdt drietal aan na achtervolging
ROOSENDAAL/RUCPHEN: De politie heeft maandag in de vroege ochtend een drietal mannen aangehouden na een achtervolging. Zij kwam het drietal op het spoor nadat zij een personenauto zagen rijden op de Parallelweg noord in Zegge. De politie wilde de auto controleren maar die ging er direct vandoor. Na een achtervolging raakte de bestuurder van de auto de macht over het stuur kwijt op de Kozijnenhoek in Rucphen. Hij kwam uiteindelijk op zijn linkerhelft terecht in een droge sloot. Het drietal kon daarop direct worden aangehouden. Het betreft een 16-jarige en een 17-jarige inwoner uit Hoeven. De derde verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger. Deze verdachte is een 21-jarige inwoner van Etten-leur. De derde verdachte bleek bij controle niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Auteur: Nicolette Bovenhorst