Persberichten 18/10 middag

Regio 18-10-2005

Noordwijk Geld van rekening na babbeltruc Een 80-jarige vrouw uit Noordwijk is dinsdag 18 oktober, rond 11.45 uur, het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man die zich uitgaf als medewerker van NUON zei de rekening te komen controleren in verband met een daarin geslopen fout. In het gesprek dat daarop in huis volgde bracht de man met zijn vlotte babbel de vrouw zover dat zij haar bankpas en pincode gaf. Nadat de man vertrokken was begon de vrouw te twijfelen en belde haar dochter. Deze ondernam onmiddellijk actie door de bankpas te blokkeren. Helaas te laat. Er was al een bedrag van haar rekening opgenomen met de meegenomen bankpas. De politie ging onmiddellijk op zoek naar de dader. Even leek dit succes te hebben met de aanhouding van een man. Al snel bleek hij het niet te zijn. De politie zet haar onderzoek voort.

Waarschuwing! De politie waarschuwt om alert te blijven voor dit soort praktijken. Men praat zich bij meestal ouderen binnen door zich voor te doen als medewerker van een gemeente, bank of andere instelling. De personen komen overtuigend over en zijn vaak netjes gekleed. Het doel is vaak om in het bezit te komen van bankpas met pincode. Met een aannemelijk verhaal lukt dit veelal. Vaak gaat het om de bankpas die dan oud zou zijn en waarvoor een nieuwe moet komen. Hulp wordt dan aangeboden en de pas met pincode afgegeven.

Tip! Geef nooit je pinpas en code af. Is dit toch gebeurd blokkeer dan zo snel mogelijk je pas bij de bank. Meld dit ook direct bij de politie en doe aangifte! Laat iemand niet direct binnen. Een medewerker komt nooit voor dit soort zaken onaangekondigd. Schroom niet om eerst de komst te controleren bij de bank, het bedrijf of instelling waarvoor hij zegt te komen.

Leiden Onderzoek mishandeling De politie heeft in het onderzoek naar de mishandeling van een 37-jarige man uit Leiden, ook deze man als verdachte gehoord in de zaak. De Leidenaar zou beledigende woorden hebben geuit naar één van de verdachten waarna de vechtpartij ontstond. De politie hield uiteindelijk acht personen, zes jongens en twee meisjes uit Leiderdorp en Leiden, tussen de 14 en 20 jaar, aan. In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober liep één van de verdachten over de Pelikaanstraat in de richting van de Hooigracht toen hij met twee mannen, de Leidenaar en een vriend, een woordenwisseling kreeg. Op dat moment kwamen vrienden van de verdachte aangelopen. Hierna ontstond er een vechtpartij. De Leidenaar werd vervolgens met een hangslot geslagen waardoor hij een gebroken neus en diverse andere verwondingen opliep. De politie heeft alle verdachten gehoord. Vier van hen worden woensdag 19 oktober voorgeleid bij justitie.

Lisse Winkeldiefstal bij kledingwinkel Een 51-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats pleegde op dinsdag 18 oktober, rond 12.55 uur, een diefstal bij een kledingwinkel aan het Blokhuis. De vrouw stopte een spijkerbroek, vest en vier truien in een tas en verliet de winkel zonder te betalen. Een medewerkster die dit in de gaten kreeg wist de vrouw in de parkeergarage te achterhalen en over te dragen aan de politie. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen haar voort.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na belediging Een filiaalmanager van een winkel aan de Mandersloostraat heeft op dinsdag 18 oktober, omstreeks 11.10 uur, de politie ingeschakeld nadat een onbekende man een medewerkster beledigd had. Ook had hij de filiaal in het gezicht gespuugd. De politie werd ingeschakeld die de man aan de hand van het signalement kon aanhouden. De man, een 52-jarige Alphenaar, is ingesloten er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leiderdorp Verkeersongeval De politie haastte zich op dinsdag 18 oktober, omstreeks 10.40 uur, naar de T-kruising van de Gallaslaan met de Penning. Daar had een 30-jarige automobiliste uit Leiderdorp een 32-jarige vrouw op haar fiets aangereden. De automobiliste had de fietsster over het hoofd gezien en de achterkant van de fiets geraakt. De fietsster is ten val gekomen en het anderhalf jaar oude zoontje wat achterop de fiets zat is door de val met zijn gezicht op de weg gekomen. Hij is met schaafwonden op zijn gezichtje overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

--- einde berichten ---