Ingezonden Uitnodiging

Opening tentoonstelling DirkJan!

Geachte mediarelatie,

Directie, medewerkers en het bestuur van Het Nederlands Stripmuseum Groningen nodigen U van harte uit om op

Dinsdag 18 oktober om 14.30 uur

aanwezig te zijn bij de officiële opening van de nieuwste tentoonstelling: DirkJan!

DirkJan! is de overzichtstentoonstelling van striptekenaar Mark Retera. De tentoonstelling ademt helemaal de sfeer uit van het populaire stripfiguur DirkJan. Droog, simpel, maar verrassend! Uiteraard ontbreken originele werken niet. Ook zijn er werken te zien, die speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt. Topattractie is een levensgrote tekening van de schoolklas van Van Druten, een stripfiguur uit DirkJan. Bezoekers voelen zich echt thuis in de wereld van DirkJan wanneer ze in deze grote perspectief striptekening staan.

Mark Retera (1964, Eindhoven) begint zijn tekencarrière in 1985 met de strip AksieBuro Ket voor het tijdschrift Lekker Prakken. Als het blad in 1989 stopt begint Mark de strip DirkJan , die eerst in enkele studentenbladen verschijnt en vervolgens in het landelijke striptijdschrift SjoSji, waarvoor hij ook illustraties maakt. Als de strip vanaf 1999 in de Veronica gids wordt gepubliceerd groeit de populariteit van DirkJan enorm. Het eerste album van DirkJan wordt uitgeroepen tot Album van het jaar en in 2001 wordt de strip beloond met de Dirk Wiardaprijs. In 2004 ontvangt Mark Retera de Stripschapsprijs.

Programma:

14.30 uur: ontvangst

15.00 uur: opening van de tentoonstelling (in aanwezigheid van Mark Retera)

Wij zouden uw aanwezigheid zeer op prijs stellen. Mocht u meer informatie of beeldmateriaal willen over de tentoonstelling dan kunt u contact opnemen met Goof Lukken, PR-manager Libéma via tel. 073-5233319 of g.lukken@libema.nl

Met vriendelijke groet,

Albert Kraai,

Manager Het Nederlands Stripmuseum Groningen

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is onderdeel van Libéma.