Gemeente Haarlem


06 oktober 2005

Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


Innovatie onderwerp tweede bijeenkomst Vrienden van het VMBO

Geachte redactie,

De Vrienden van het VMBO organiseren
een bijeenkomst over Innovatie
op dinsdagmiddag 18 oktober 2005
van 16.00 uur tot 18.00 uur
in het Damiate College,
Floris van Adrichemlaan 1 in Haarlem

Het Haarlemse bedrijfsleven heeft het VMBO nodig
Het VMBO heeft het haarlemse bedrijfsleven nodig.
Dat dit belangrijk is toont de aanwezigheid aan van mensen als:
De heer Lodewijk de Waal, oud voorzitter FNV
De heer Arie Kraaijeveld, oud voorzitter FME
De heer Jansen Venneboer van het gelijknamige Customer Dialogue bedrijf
De heer Van Gend, van textielbedrijf Zeeman.

We zijn u graag aanwezig op die bijeenkomst


Gemeente Haarlem

Maarten Divendal
Wethouder Financiën, Reiniging, Verkeer en Vervoer, Jeugdbeleid en Onderwijs


Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem


Haarlem, september 2005


UITNODIGING


Beste vrienden van het VMBO,


In februari van dit jaar organiseerden wij een succesvolle startbijeenkomst voor de vrienden van het VMBO. Velen van u waren die middag aanwezig en wij constateerden met Lodewijk de Waal (oud voorzitter van het FNV) en Arie Kraaijeveld (oud voorzitter FME, vice voorzitter VNO-NCW) dat er nog veel kan gebeuren in Haarlem om de samenwerking tussen het VMBO en het lokale bedrijfsleven (zorginstellingen, transportbedrijven en andere organisaties waar VMBO scholieren komen te werken) verder te verbeteren. VMBO scholieren verdienen naast goede onderwijshuisvesting (waaraan wij momenteel hard werken) ook een extra inhoudelijke impuls. De vrienden van het VMBO verklaarden (vanuit hun eigen verantwoordelijkheid) meer te willen doen voor scholieren van het VMBO in Haarlem.


Ik nodig u van harte uit voor een tweede bijeenkomst van de vrienden van het VMBO op dinsdagmiddag 18 oktober a.s. van 16.00 uur tot 18.00 uur. Het Damiate College is zo vriendelijk om ons te verwelkomen in hun schoolgebouw aan de Floris van Adrichemlaan 1 in Haarlem (voldoende parkeergelegenheid).


Deze tweede bijeenkomst staat in het teken van: innovatie. Wat vraagt het bedrijfsleven aan VMBO en wat kan het VMBO bieden? Welke veranderingen hebben plaatsgevonden en speelt het VMBO hierop in? Maar ook: wat is er binnen het VMBO veranderd en heeft het bedrijfsleven (e.a.) hier werkelijk iets aan?


Onder leiding van Jaap Sluis vindt er een talkshow plaats met daarin aandacht voor:


. De ervaringen van multinational Corus met het VMBO. Dit bedrijf "adopteert" scholen in de directe omgeving.

. De heer Jansen Venneboer van het gelijknamige customer dialogue bedrijf in Haarlem zou juist meer willen samenwerken met het VMBO.

. De heer van Gend, hoofd Personeel en Organisatie, van textielbedrijf Zeeman vertelt over een speciale academie voor nieuwe werknemers binnen het bedrijf.

. De heer Jägers, directeur van het Damiate College, gaat in op de vraag hoe innovatief het VMBO is om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van het bedrijfsleven.

. En vanzelfsprekend is er die middag voldoende mogelijkheid om elkaar weer beter te leren kennen en met elkaar te discussiëren over wensen en behoeften van onderwijs en ondernemen.


Sinds de eerste bijeenkomst is er veel gebeurd. Er zijn diverse contacten gelegd, er zijn excursies georganiseerd en vanuit het MKB is het leerbanenplan van start gegaan. Maar we zijn er nog niet. Nogsteeds bestaat er behoefte om een brug te slaan tussen het onderwijs enerzijds en bedrijfsleven, zorginstellingen (e.a. potentiële werkgevers) anderzijds.


Ik hoop u daarom allen te mogen ontmoeten op 18 oktober. Wilt u zo vriendelijk zijn om uw deelname of bericht van verhindering te bevestigen aan mevrouw Mariella Noto, per mail MNoto@haarlem.nl of per telefoon nummer 023-5113004.

Met vriendelijke groet,
Maarten Divendal


Nb. Zoals u wellicht weet, is het Damiate College onlangs behoorlijk verbouwd. Mocht u geïnteresseerd zijn in een rondleiding door het nieuwe Techniekplein, de kantoortuin en/of het zorgplein, dan kunt u een half uur voor aanvang (15.30 uur) aanwezig te zijn.


sector Maatschappelijke Ontwikkeling
Rutger van Oppenraaij, communicatieadviseur
023-5115594
rvanoppenraaij@haarlem.nl

---- --