Gemeente Roermond

Verkeershinder i.v.m. herinrichting Stationsplein Roermond

Op 18 oktober a.s. wordt op de Godsweerdersingel vlak voor het Stationsplein het aantal rijstroken in zuidelijke rijrichting teruggebracht van 2 naar 1 rijstrook. Voor het verkeer in noordelijke richting is dit al sinds 26 september jl. het geval op de Willem II Singel. Deze aanpassing duurt tot 21 oktober a.s. en is nodig vanwege de herinrichting van het Stationsplein. Gedurende deze fase van de werkzaamheden wordt het aantal mogelijke verkeersbewegingen beperkt.

Op maandag 17 oktober is het niet mogelijk voor verkeer om, komend vanaf de Willem II singel, rechtsaf de stationstunnel in te rijden. Vanaf dinsdag 18 oktober kan autoverkeer vanaf de Godsweerdersingel op het Stationsplein niet afslaan richting station en niet richting stationstunnel (Oranjelaan). Komende vanaf het station kan men alleen rechtsaf slaan richting Godsweerdersingel. Verder is het oversteken van de singelring beperkt mogelijk in verband met het aanpassen van de oversteken aan de nieuwe situatie. De toegestane verkeersbewegingen blijven mogelijk, zij het met minder ruimte en met aangepaste snelheid (30 km/u). Verkeersdeelnemers worden door middel van borden op de werkzaamheden gewezen.

In overleg met NS-Stations, ProRail en Hermes Groep NV is een herinrichtingsplan opgesteld voor het stationsvoorplein en het busstation. Het plan omvat het verbeteren van het stallen van fietsen, het opknappen van de wachtruimte voor buspassagiers, het plaatsen van en de verbetering van de verkeersafwikkeling op het kruispunt Oranjelaan - Stationsplein - Willem II Singel. Al deze maatregelen dienen de (sociale) veiligheid en de verkeersafwikkeling op en rond het station te verbeteren. De totale herinrichtingskosten zijn begroot op 325.000 euro. Hiervan komt 150.000 euro voor rekening van de gemeente Roermond, 120.000 euro voor rekening van de Provincie Limburg, 40.000 euro voor rekening van NS-Stations en 15.000 euro wordt betaald door Hermes Groep NV.

De werkzaamheden zijn in een aantal fases verdeeld. Daar waar belangrijke (verkeers)maatregelen worden genomen of werkzaamheden worden uitgevoerd, zal de gemeente Roermond vooraf via een actueel persbericht communiceren. Het project Herinrichting Stationsplein dient volgens planning eind oktober gereed te zijn.

Publicatiedatum: 06.10.2005 Bijgewerkt: 06.10.2005