Opsporing Verzocht

Maandag 17 oktober 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen.

Dinsdag 18 oktober 2005, rond 19.05 uur, in de uitzending:

Poging tot moord in Utrecht
Onbekende dode vrouw in Schiedam
Poging tot doodslag in Hunsel (Lb.)
Resultaten n.a.v. de uitzending van 11 oktober en eventueel opgeloste zaken

Utrecht: Poging tot moord Korte uitzending
Donderdagmiddag 29 september parkeert een 33-jarige man zijn zwarte Renault Megane op de Amerikalaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Hier schiet een onbekende schutter, vanaf zijn scooter, gericht een aantal keren op de man. De schutter vlucht en zijn doelwit kan het gelukkig nog navertellen. Een mogelijk motief voor deze schietpartij is tot nu toe niet bekend.

In verband met de te spelen voetbalwedstrijd uit de UEFA Champions League Ajax - FC Thun, is de uitzending van dinsdag 18 oktober om 19.05 uur op Nederland-2. De herhaling van Opsporing Verzocht is woensdag 19 oktober, 15.35 uur, op Nederland-I. Hunsel: Poging tot doodslag Schiedam: Onbekende dode vrouw

In de vroege ochtend van vrijdag 30 september is een 36-jarige man uit het Limburgse Brunssum lichtgewond geraakt toen een stoeptegel op zijn auto terechtkwam en in de voorruit bleef steken. Het lijkt erop dat dit ergens in de buurt van het viaduct bij de afslag Kelpen / Oler (op de A2) in Limburg is gebeurd.

Woensdagmiddag 12 oktober kwam bij de politie een melding binnen dat naast een sloot in Schiedam een dekbedovertrek met onbekende inhoud lag. Getuigen hadden in de voorafgaande week dat pakket al in een koffer zien liggen. Die koffer lag ook in de sloot. Uit onderzoek bleek dat in dekbedovertrekken het stoffelijk overschot van een vrouw zat. Zij was door geweld om het leven gebracht en had mogelijk al enkele dagen in het water gelegen. De identiteit van de vrouw is vooralsnog onbekend.