Gemeente Buren


GGD onderzoekt gezondheid en zorgbehoefte 65+-ers

De GGD Rivierenland voert een onderzoek uit onder 65+-ers. Daarvoor ontvangen 600 personen in Rivierenland vanaf 18 oktober een vragenlijst. De uitkomsten geven gemeenten en instellingen inzicht in de gezondheid en zorgbehoefte van ouderen. En zij kunnen hun activiteiten en beleid hieraan aanpassen. Meedoen aan het onderzoek is daarom belangrijk.

Het onderzoek
Vanaf 18 oktober ontvangen 600 ouderen in Rivierenland een vragenlijst. De vragenlijst gaat over gezondheid, welzijn, zorg en wonen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het onderzoek en de vragenlijst terugsturen. Zo ontstaat een beeld van de wensen en behoeften van 65+-ers. Het onderzoek is anoniem en de gegevens zijn niet op personen te herleiden.
De GGD Rivierenland voert dit onderzoek samen uit met andere GGD-en in Gelderland en Overijssel. De resultaten van Rivierenland kunnen straks vergeleken worden met de resultaten elders in Gelderland en Overijssel.

Wat levert het op?
Het onderzoek levert informatie op over de wensen en behoeften van ouderen op het gebied van gezondheid, zorg en eventuele ondersteuning die zij nodig hebben. Gemeenten en instellingen in de regio kunnen hun beleid of hun activiteiten daarop baseren. Zo kan bijvoorbeeld een gemeente besluiten sportactiviteiten voor ouderen meer te stimuleren als blijkt dat daar veel behoefte aan is. Of woningbouwverenigingen krijgen een beeld van de (toekomstige) wensen van ouderen voor hun woning.
Kijk ook op www.ggdrivierenland.nl